Üniversiteye hazırlıkta marka olan Körfez Yayınları ile Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanan 3 öğrenci, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu.

Dün açıklanan LYS sonuçlarına göre, Körfez öğrencileri, TM1, TM2, TM3 ve TS2 puan türlerinde, İngilizce DİL1 ve DİL2 puan türlerinde ve DİL3 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Körfez ayrıca ilk 3'te 14 Türkiye derecesiyle büyük bir başarıya imza attı.

Dün açıklanan 2015 LYS sonuçlarına Körfez öğrencileri damga vurdu. Hemen her yıl Türkiye birinciliğini kimseye kaptırmayan Körfez, bu yıl da 3 Türkiye birincisi çıkarmayı başardı. LYS sonuçlarına göre sınava Körfez Yayınları ile hazırlanan öğrencilerden M. Muhammed Kaya TM1-TM2-TM3 ve TS2 puan türlerinde, Emre Kızıltuğ İngilizce DİL1 ve DİL2 puan türlerinde, Melih Demir ise İngilizce DİL3 puan türünde Türkiye birincisi oldu.

KÖRFEZ’DEN 14 TÜRKİYE DERECESİ

Ayrıca sınava Körfez Yayınları ile hazırlanan 5 öğrenci ilk üç sıralamada 14 Türkiye derecesi yapmayı başardı. Körfez’le sınava hazırlanan öğrencilerden M. Said Arık, TM1-TM2-TM3 puan türlerinde Türkiye 2.’si, Emre Kızıltuğ, MF1-MF2-MF3 puan türlerinde Türkiye 3.’sü, Süeda Şanlı ise MF4 puan türünde Türkiye 3.’sü oldu.

Bu sonuçlara göre Körfez bu yıl da, 3 öğrencisi ile 7 puan türünde Türkiye 1.’si ve ilk 3’te 5 öğrencisi ile 14 Türkiye derecesi elde etti.

Geçtiğimiz 29 Haziran pazartesi günü açıklanan 2015 TEOG sınav sonuçlarında da Körfez, 500 tam puanlı 11 öğrencisi ile 11 Türkiye 1.’si çıkardı.