Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler, bağlı oldukları firmanın 6 aydır aksattığı maaşları bayram öncesinde ödememesine tepki gösterdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan işçiler, 'yeter artık' diyerek basın toplantısı düzenleyip hastane yönetimi ve taşeron firma hakkında slogan attı. İşçiler adına basın açıklamasını yapan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökhan Çağlayan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk’a ve taşeron şirkete, “Sizin vicdanınız rahat mı?, sizin Allah korkunuz yok mu? Sizler 5 yıldızlı otellerde bayram tatili planları yaparken benim taşeron işçi kardeşlerimin haciz işlemleri yapılıyor.” dedi.

Şirketin maaşları geç yatırdığından dolayı ceza aldığını fakat hastane yönetiminin devam eden gecikmeye karşı duyarsız olduğunu belirten Başkan Çağlayan, “İnsan sağlığını ve yaşam kalitesini ön planda tutarak fedakârca gece gündüz demeden çalışan ve dünya standartlarının çok altında maaş alan sağlık çalışanlarının; hizmetlerinin ve emeklerinin karşılığını maddi ve manevi olarak alamadıkları acı gerçektir. Nitelikli sağlık hizmeti almak tüm hastaların hakkı olduğu gibi onlara sağlık hizmeti sunan hangi işi yaparsa yapsın tüm sağlık çalışanlarının kadro güvencesi ve insanca yaşayabileceği bir maaşla çalışması doğal hakkı iken, maaşlarını alamayacak duruma getirilmeleri utanç vericidir. Ağzımıza bile almaktan utandığımız orta çağ zihniyetinin devamı olan çalışanların kanını emerek nemalanan taşeron belasından artık kurtulmak istiyoruz.” dedi.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala 450’den fazla işçinin evlerine ekmek götüremeyecek duruma getirildiğini hatırlatan Çağlayan, “Elektrikleri kesilen, banka borçları dolayısıyla ihtarname gelen zaten düşük ücretlerle geçinmeye çalışırken faiz ödemek durumunda kalan fedakar sağlık çalışanlarımıza bu yapılanlar revamıdır. Burada enterasan bir durum var. devletin torba yasa, kanun ve yönetmeliklerle taşeron çalışanlara güzel haklar verdiği bu dönemlerde hala maaşların yatmamasını konuşmak komik değil midir? Bu maşlar yatacak mı? ya da ne zaman yatacak? Artık oyalamayın bu sorunu çözün. Biz sendika olarak 6 aydır bu şirketin maaşları geç yatırdığını ve buna çözüm bulunması gerektiğini söyledik. Bu onat şirketi geçen senede hastanemizde ihale almış ve o zaman da maaşları hep geç yatırmıştır.” diye konuştu.