Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciası davasında hayatını kaybeden madencilerin avukatları, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nden, tutuksuz yargılanan Hasşekerler İşletme Müdürü daimi nezaretçisi Yavuz Özsoy'un da tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, madenci avukatlarından Anıl Akkuş, 'Bir numara Saffet Uyar, iki numara benim. Benden habersiz burada çivi bile çakılmaz." diyen Yavuz Özsoy'un tutuklu yargılanmasını talep etti.

Avukkat Akkuş, kendisine dava hakkında soru soran gazetecilere Yavuz Özsoy'un neden tutuksuz yargılandığını bir hukukçu olarak anlatamadıklarına değindi. Yavuz Özsoy'un ifadelerinde 'Maden çok iyi. Daha önce 100 kere çalışmayı durdurduk.' dediğini hatırlan avukat Akkuş, "Madendeki suyun tadına bakarak risk tespiti yapan Yavuz Özsoy bizim zekamızla dalga mı geçiyor yoksa akli sorunu mu var? Madeni kontrolden kaçıran kişiler tutuksuz yargılanıyor?" diyerek Özsoy'un da tutuklu yargılanması gerektiğini vurguladı.

'SANIKLAR 'OLASI KAST' SUÇU İLE YARGILANMALI'

Ermenek davasında hayatını kaybeden madencilerin avukatları, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden, sanıkların 'olası kast' suçu ile yargılanması talebinde bulundu.
Mağdurların avukatlarından Anıl Akkuş, kazaya ilişkin davanın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma' şeklinde açıldığını, ancak elde edilen delillere göre sanıkların 'olası kast' suçu ile yargılanması gerektiğini söyledi. Avukat Akkuş, 18 kişinin ölümüne ilişkin davayı açan savcının, olayı 'bilinçli taksir' olarak nitelendirdiğini ancak sanıkların ifadelerinden ve delillerden yola çıkarak sanıkların 'olası kast' suçundan yargılanması gerektiğini ileri sürdü.

Avukat Akkuş, tutuksuz yargılanan sanıkların da tutuklanmasını talep ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu noktadan sonra artık 'olası kast' tartışılabilecek bir durum değildir. Teknik nezaretçi Ali Kurt ve Cenne Linyit Kömür İşletmeleri Müdürü Abdullah Özbey'in menfaat çakışması gibi bir durum ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Henüz kaza yeni yaşanmışken sanıklar orda-burda toplanıp 'delilleri nasıl karartabiliriz' diye toplantı yapmışlardır. Haklarındaki kuvvetli kasıt şüphesi hiçbir zaman dağılmayacaktır."