Sivas Madımak'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan katliam, Eskişehir’de düzenlenen törenle anıldı.

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi önderliğinde toplam 22 Sivil Toplum Kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcileri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas katliamında katledilen aydınları geniş bir program ile andı. Türkiye'de ilk defa bu kadar renge sahip örgüt ve bir belediye, hazırlanan bir protokolle tek çatı altında toplandı. Sivas’ta hayatını kaybeden Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen, Adalar semtinde katliamı kınamak için toplanan binlerce Eskişehirliye hitap etti. Çimen, "İnsanlık tarihinin en acı gününün, 22 yıl sonra da olsa acımızı hafifletmiyor. Yangın devam ediyor” dedi.

Odunpazarı Belediyesi ve 22 sivil toplum kuruluşu sendika ve siyasi partinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik akşam saatlerinde Adalar Migros önünde başladı. Adalar semtinde katledilenlerin fotoğrafları önünde belediyenin sanatçıları konserler verdi. Etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Mazlum Çimen, Menderes Samancılar, Sadık Gürbüz ve İsmail Kaya da katıldı. Sivas katliamında hayatını kaybeden halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen "İnsanlık tarihinin en acı gününün, 22 yıl sonra da olsa acımızı hafifletmiyor. Yangın devam ediyor” dedi. Çimen, Sivas’ın insanlığa karşı işlenen suç olduğunu ifade ederek, "2 Temmuz’a katılmak, gericilikle hesaplaşmaktır. Sivas’ta sanıkları savunanlar, onların avukatları daha sonra AKP kurucu olarak karşımıza çıkmıştır. Ben 22 yıldır sürekli babamın mezarına gidiyorum. Onu anıyorum. 22 yıl önce aydınlarımız devletin gözü önünde yakıldılar. Hepimiz faşizme karşı direnmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından binlerce kişi ellerinde Sivas’ta katledilen aydınların fotoğrafları ve ‘Sivas’ı unutma, unutturma’ yazılı pankart ile Adalar semtinden yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek, Atatürk Bulvarındaki Hasan Polatkan Kültür Merkezine geldi. Burada Sivas katliamı ile ilgili panel düzenlendi.