Başakşehir’de bir mahallede ev ve iş yerlerinde artan hırsızlıklar nedeniyle vatandaş isyan etti. Neredeyse hemen her gün bir hırsızlık olayının yaşandığını söyleyen mahalle sakinleri, hırsızların biran önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Güvercintepe Mahallesi sakinleri, bazı sokaklardaki ev ve iş yerlerinin birçoğuna hırsız girdiğini söyleyerek yaşananlara isyan etti. Hırsızlık olayından bıkan mahalle sakinleri, dertlerine çare bulunmasını istedi. Polisin sürekli devriye gezmesini isteyen mahalleli hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını istedi. Hırsızların son olarak piyasa değeri 10 bin lira olan ayakkabıların çalınması üzerine bir mahalleli şöyle konuştu: “Gün geçmiyor ki bir yer soyulmasın. Artık buna birilerinin dur demesi lazım. Evden çıkarken, girerken korkuyoruz. Hırsızlar yakalansa bile bizden önce çıkıyorlar emniyetten. Kime sorsanız her gün aynı durum yaşanıyor.”

Yeni aldığı arabasını yedek lastiğinin çalındığı anlatan bir başka vatandaş ise “Yılbaşından 2 gün önce evim soyuldu. Mahallede patates soğan satarak geçimimi sağlıyorum. Arabamın yedek lastiğini dahi çaldılar. Maldan geçtik artık can derdimiz var.” dedi. Hırsızların kepengi kırarak manav dükkanına girdiklerini anlatan esnaf, “bürodaki bilgisayar, televizyon her şeyi aldılar. Yetmezmiş gibi meyve çalmışlar.” diye konuştu. Bir başka mahalleli ise tedirgin olduklarını söyleyerek yetkililere şöyle seslendi: “Belli saatlerde polisin sokak aralarında devriye gezmesini istiyoruz.”

Geçtiğimiz hafta yaşanan hırsızlık olaylarından biri ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Penceredeki demir parmaklığı kıran 3 hırsızın evden aldıkları televizyon ve bazı eşyalarla sokakta yürümeleri görüntülere yansıdı.