Aydın’ın Çine ilçesi Bahçearası Mahallesi’ndeki Ramazan Bayramı sonrası yemekte buluşma geleneksel hale geldi. 1950’li yıllardan beri bayram namazında buluşan Bahçerası Mahalle sakinleri bu birlikteliği bayram yemeğiyle de devam ettiriyor. 7’den 77’ye tüm mahalle sakinleri, çevre mahalleliler ve dışarıda yaşayan mahalle sakinleri, her Ramazan Bayramı’nda bir araya geliyor.

Gelenek haline gelen bayram buluşması ve yemeğini devam ettirmek için çalıştıklarını belirten Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, yurdun dört yanından mahalle sakinlerinin bayram yemeğine geldiğini söyledi. Muhtar Hakan Karabulut, “Gelenek haline gelen bayram buluşmamız ve yemeğimizi biz de devam ettiriyoruz. Burada herkes bir araya geliyor. Tanışma, kaynaşma ve bayramlaşma oluyor. Herkes memnun. İnşallah bu geleneğimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Bayram buluşması ve yemeklerinin hazırlanmasında katkıda bulunan Bahçerası Mahalle sakinlerinden Kamil Çelik, bayram yemeğinin 1950’li yıllardan beri devam ettiğini söyledi. Bu geleneği devam ettirdiklerini belirten Çelik, “Eskiden bu civarda bizim burada cami varmış. Çevreden herkes bayram namazı için buraya gelirmiş. Büyüklerimiz de gelen misafirleri ağırlarlarmış. O zamandan beri devem eden bir gelenek. Herkesi buluşturuyor.” diye anlattı.

İlerlemiş yaşına rağmen aşure kazanının başına geçerek hem pişiren hem de misafirlere ikram eden Cevriye Artıran (82), “Bu bir gelenek. Biz de devam ettiriyoruz. Herkes burada bir araya geliyor hem bayramlaşıyor hem de yemeğini yiyor.” dedi.