Ankara’nın Polatlı ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde kurulan saat kulesi görünümlü baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile görüşerek mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini iletti. Baz istasyonun henüz faal olmadığını söyleyen Yıldızkaya, vatandaşa zarar vermek, halkın sağlığı ile oynamak gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti. İlçede 155 tane baz istasyonu olduğunu dile getiren Yıldızkaya, Kurtuluş Mahallesi'nde 4-5 tane baz istasyonu olduğunu ifade etti. Baz istasyonlarını 14 noktaya toplamayı düşündüklerini kaydeden Yıldızkaya, “Ben sizin tepkinizi, kendinize göre olan doğrularınızı kabul edebilirim. Bizler Polatlı’da vatandaşların sözlerini dinlemek zorundayız. Ama bunu abarttığımız kanaatindeyim. Olmasın diyorsanız olmaz. Neden yapayım?” diye konuştu.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Tevfik Yavaş ise daha önce de mahallelerinde baz istasyonu olduğunu, kaldırmak için hukuk mücadelesi verdiklerini ve kaldırttıklarını ifade etti.