Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt ile ilgili davada Yargıtay’ın bozma kararı ardından, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan ikinci davada, Kurt’u öldürdüğü ileri sürülen ve tutuksuz yargılanan polis memuru Şahin hakkında 16 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, Şerzan Kurt'un da aralarında olduğu göstericiler tarafından polise taş atıldığı gerekçesiyle 'tahrik' indirimi yaptı. Ceza 16 yıla indirilirken, tutuksuz sanık Gültekin Şahin tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sanık Gültekin Şahin, daha önce cezaevinde kaldığı süre gözönünde bulundurularak, 7 yıl 6 ay hapis yatacak.

Muğla’da 12 Mayıs 2010'da öğrenciler arasında çıkan kavgada, polis kurşunuyla hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un katil zanlısı olarak yargılanan Gültekin Şahin ile ilgili cezanın az bulunması üzerine Yargıtay’ın bozma kararı ardından, yeniden görülmeye başlanan ikinci davada karar çıktı. Mahkeme, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sırasında Şerzan Kurt’u öldürdüğü ileri sürülen ve tutuksuz yargılanan polis memuru Şahin hakkında 16 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Şerzan Kurt'un da aralarında olduğu göstericiler tarafından polise taş atıldığı gerekçesiyle 'tahrik' indirimi yaptı. Tahrik indirimi nedeniyle ceza 16 yıla indirilirken, tutuksuz sanık Gültekin Şahin tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Şerzan Kurt’un katil zanlısı polis Gültekin Şahin’in yargılandığı dava, güvenlik gerekçesiyle ilk duruşmanın ardından Eskişehir’e alınmıştı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, bir yıl önce sona ermişti. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Kurt’un katil zanlısı polis Gültekin Şahin’i, önce ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırmış, ardından ise suçun ‘olası kasıtla’ işlendiği sonucuna vararak cezayı 10 yıla, ardından 8 yıla düşürmüştü. Kurt ailesi ve avukatları, cezayı az bularak konuyu Yargıtay’a taşımıştı. Yerel mahkeme ise bu esnada Yargıtay sürecini gerekçe göstererek sanık Şahin’i tahliye etmişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay ‘eksik ceza verilmiş’ diyerek, yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuş ve yargılamanın yeniden yapılmasını istemişti. Buna göre Yargıtay, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nin kararını bozarak polis Şahin’e ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verilmesini, fakat cezada ‘haksız tahrik’ indirimi yapılmasını, buna göre 12 yıl-18 yıl arasında bir mahkumiyete hükmedilmesini talep etmişti. Yargıtay’ın bozma kararından sonra dava sil baştan iki ay önce yeniden görülmeye başlandı.

Polis, duruşma için Adliye Sarayı`na gelenlerin tek tek üzerlerini aradı ve bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmayı izlemeye gelenler, oluşturulan güvenlik koridorundan geçerek adliye binasına alındı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Yargıtay’ın bozma ilamının ardından görülen davanın ikinci duruşmasına, Şerzan Kurt’un ailesi ve çok sayıda avukat ve tutuksuz sanık Gültekin Şahin ile avukatları katıldı.

Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararının ardından dosyayı son kez inceleyerek davayı karara bağladı. Mahkeme, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sırasında Şerzan Kurt’u öldürdüğü ileri sürülen ve tutuksuz yargılanan polis memuru Şahin hakkında, 16 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Şerzan Kurt'un da aralarında olduğu göstericiler tarafından polise taş atıldığı gerekçesiyle 'tahrik' indirimi yapıldığını açıkladı. Mahkeme, tahrik indirimi nedeniyle de cezanın 16 yıla indirildiğini kaydetti. Kurt ailesinin avukatları ise indirime tepki gösterdi. Tutuksuz sanık Gültekin Şahin ise duruşma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.