Erasmus+ kapsamındaki Gençlerin Hareketliliği alt programı olan Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Programı çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen “European Awareness, Culture and Art” isimli proje kapsamında “Gençlerle Kültür ve Sanat” isimli resim sergisi açıldı. 

BİLSEK tarafından yürütülen proje kapsamında yaklaşık altı aydır ilimizde bulunan Makedonyalı gençler Ivana Mladenovska ve Jasmina Runesvka’nın çalışmalarının yanı sıra KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Samet Küçükönderin de çalışmalarından oluşan sergi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin  açılışına KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Özkarcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Semih Gemci de katıldı. 

Proje Koordinatörü ve BİLSEK Yönetim Kurulu Başkanı Sinan EL, gençlerimizin sanatsal çalışmalara ilgi göstermelerinin gurur verici olduğunu kaydetti. Resim çalışmaları sırasında atölyelerinin kullanılmasına izin verdiği için Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına teşekkür eden Sinan EL, BİLSEK olarak gençlerimizin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini ve bunun için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Serginin açılışında bir konuşma yapan KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı'da ortaya çıkan çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Sergi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde gezilebilecektir.