Malatya'da akaryakıt istasyonlarında emniyet ve jandarma eşliğinde gerçekleştirilen çapraz denetimlerde 30 akaryakıt ve 2 LPG sayacı mühürlenirken eksik verdiği tespit edilen 2 sayaç için ceza uygulandı.

Malatya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün Koordinasyonunda Malatya genelinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG Oto Gaz istasyonlarında 10-14 Ağustos’ta 24 personel, genel müdürlükten 2, Malatya İl Jandarma Komutanlığından 2 ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden bir olmak üzere 29 personel ve 12 denetim aracıyla 6 ekip halinde çapraz denetim yapıldığını bildirdi.

Sayaçların damgaları ve hatalı çalışıp çalışmadıkları, yakıtların marker kontrolü ve istasyonların lisans kontrolünün denetlendiğini belirten Gülaçtı, 142 lisanslı akaryakıt istasyonu ile 124 lisanslı LPG oto gaz istasyonunun tamamının incelendiğini açıkladı.

Denetimlerde 30 akaryakıt ve 2 LPG sayacı mühürlenirken eksik verdiği tespit edilen iki sayaç için ceza uygulandığını kaydeden Gülaçtı, şöyle devam etti: “Malatya’daki istasyonlarda 2 bin 104 akaryakıt sayacı ve 272 LPG sayacı olmak üzere toplam 2 bin 376 sayacın damga süresinin kontrolleri yapılmıştır. 29 akaryakıt sayacı ile 2 LPG sayacının damga süresinin dolduğu ve 1 akaryakıt sayacında da damgaya müdahale olduğu tespit edilmiş ve bu sayaçlar mühürlenmiştir. Damga süresi geçmiş, damgasız akaryakıt sayacı fiilinden dolayı bin 674 TL para cezası uygulanacaktır.
Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise 990 akaryakıt sayacı ve 272 LPG sayacı olmak üzere toplam bin 262 sayaç denetlenmiştir. Yapılan miktar kontrollerinde bin 260 adet sayacın doğru ürün verdiği, 2 sayacın ise eksik ürün verdiği tespit edilmiştir. Eksik ürün veren her bir sayaç için ‘ayarı doğru olmayan ölçü aletini kullanma’ fiilinden dolayı 166 TL para cezası uygulanmaktadır. Personel sigortalılık durumu ile ilgili yapılan denetimlerde de çalışanların kimlik bilgileri işlenmiştir.”