Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kula evlerini yeniden ayağa kaldırmak için başlattığı çalışmalara hız verdi. Tarihi konakların bulunduğu ilçenin en karakteristik evleri arasında yer alan, Dr. Aristi Evi olarak bilinen konağın, belediye tarafından satın alındığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, evin restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Başkan Ergün, bakımsız haldeki tarihi evlerin satın alınmasına yönelik işlemleri başlattıklarını söyledi. Tarihi değerlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Sahipleri tarafından restore edilemeyen evleri satın alıp turizme kazandırıyoruz. Kula ilçemizdeki evlerin restorasyonu için başlattığımız çalışmalar her geçen gün ilerliyor. Kula, turizm merkezi olabilir. Bunun için gerekli tüm potansiyel var ancak bu tarihi evlerin ve jeoparkın daha çok tanıtılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, restorasyon çalışmalarını yaparak bu evlerin yeniden hayat bulmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Kula Tapu Müdürlüğü’nde yapılan devir teslim töreniyle tarihi konağın sahibi Hayrullah Akgün, Büyükşehir Belediyesine devretti. Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Burhanettin Özey, restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi. Konağın eski sahibinin doktor olması sebebiyle tıp biliminin sembolü olan yılanbaşı figürünün yer aldığı evin, Dr. Aristi Evi olarak bilindiğini aktaran Akgün ise, “Evin bakımına ekonomik gücümüz yetmiyor. Bu tarihi evin yaşatılacak olmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Kula evlerinin yaşatılması için şimdiye kadar bir devlet katkısı olmamıştı. Çalışmalar sayesinde Kula evlerinin yeniden yaşatılacak olmasından dolayı çok mutluyum.” dedi.