Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde, sağlık çalışanlarına karşı aynı gün iki şiddet olayı yaşandı.

İddiaya göre genel yoğun bakım servisinde yatan yaşlı bir hastanın dün öğleden sonra hayatını kaybetmesi üzerine yakınları, servisteki sağlık çalışanlarına bıçakla saldırmak istedi. Çok sayıda hasta yakını, ellerinde bıçakla yoğun bakımın kapısının camlarını kırmak isteyince güvenlik görevlileri müdahale etti. Sözlü saldırıya maruz kalan sağlık çalışanları, olayı korku dolu gözlerle seyretti. Polisin gelmesi üzerine bıçaklı saldırganlar uzaklaştırıldı. Gözaltına alınanın olmadığı olayda, güvenlik görevlilerinin de şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Aynı gün bir olay da öğleden sonra, Çocuk Acil Servisi'nde yaşandı. Hemşirenin bir çocuğun kolundan kan almak için eliyle damarı bulmak istediği sırada babası, çocuğuna vurduğunu sandığı hemşireyi darp etti. Olaya güvenlik görevlileri müdahale ederek babayı uzaklaştırdı. Gözaltına alınan olmadı.

Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi ve Sağlık-Sen Manisa Şubesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınamak amacıyla biraraya gelerek tepki gösterdi. Sendika üyeleri, acil servis önünde dün öğleden sonra yaşanan şiddet olaylarını, slogan atarak ve alkışla protesto etti. Protesto, basın açıklamasıyla son buldu.