Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay uyruk, ırk, köken ve cinsiyet gibi hiçbir ayrım yapılmaksızın, koruyucu sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak bütün sığınmacılara verildiğini bildirdi.

İç savaş yüzünden çok sayıda Suriye uyruklu misafirin Türkiye’ye sığındığını, bunlardan çok az bir kısmının da Manisa’ya geldiğini aktaran Müdür Tay, onların da önce sınır illerindeki kamplarda bir müddet kaldığını ifade etti. Tay, “AFAD tarafından yönetilen bu kamplarda Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personeli, bütün misafirlere ihtiyaç duydukları sağlık hizmetinin tamamını ücretsiz olarak vermektedir. Öte yandan kamplara girişlerde ise Sağlık Bakanlığı standart uygulamaları gereği misafirler, sağlık kontrolünden geçirilerek ve varsa eksik aşıları tamamlanarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kampta kalmış herhangi bir misafirimizin, sağlık hizmeti almamış olması mümkün değildir.” dedi.

Devamlı stabil olmayan ve günbegün değişen mültecilere, bu yılın ilk altı ayında Manisa’da sadece Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı merkezleri eliyle verilen sağlık hizmetlerine de değinen Tay, "Rakamlarına bakıldığında 911 muayene, 761 hastaneye sevk, 217 bebek, çocuk ve gebe izlem, bin 486 doz aşının yapıldığı görülmektedir. Halkımızın sağlığını tehlikeye sokabilecek olası tehditlere karşı ülkemizde misafir ya da mülteci olarak bulunan her insana, koruyucu sağlık hizmetleri eksiksiz olarak verilmektedir.” şeklinde konuştu.