Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Engelli gençlerin kolbastı oyununa vali, belediye başkanı ve milletvekilleri de eşlik etti.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda ve İstiklâl Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Duman, “Bu tarih, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi vermesi adına, ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.’ diyerek Samsun’a gitmesi ve Türk milletinin esaret altında olamayacağının, vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğinin, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlaması ve tüm dünyaya haykırması tarihidir.” dedi. Gençlere de seslenen Duman, “Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde, ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan bu vatanın emanetçisi siz gençlere büyük önem düşmektedir. Bu emaneti yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracak, gelecekte de ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların altından kalkarak, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.” diye konuştu.

Ardından 75. Yıl Gençlik Merkezi Özel Öğrenciler Halk Oyunları Ekibi, Kafkas ve kolbastı ile büyük alkış aldı. Kolbastıdan önce protokole doğru giden engelli gençler AK Parti ve CHP milletvekillerini piste çıkararak oyunlarına eşlik ettirdi. Bu sırada diğer öğrenciler de Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer protokol üyelerini piste getirdi. Engelli öğrencilerle protokol üyelerinin karşılıklı kolbastı oynaması büyük alkış aldı.

Program dans, jimnastik, tekvando ve matrak oyunlarıyla devam etti. Programın sonunda, il genelinde düzenlenen "Gençlikten Ecdadına Mektup" isimli yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.