Ege İsrafı Önleme Derneği, Manisa’daki okullarda bulunan öğrenciler arasında, ekmek israfının önüne geçmek için bir çalışma başlattı. Okullarda slogan yarışması ve anketler düzenleyerek, öğrencilerin ekmek israfını önleme konusunda duyarlı hale gelmelerini sağlayacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de derneğin bu çalışmasna destek olacak.

Dernek Başkanı Volkan Ayna, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u ziyaret ederek, bu konuda imzalanacak protokolün ön görüşmesini yaptı. Ayna, amaçlarının ekmek israfının önüne geçmek olduğunu, bunun ekmek, su ve elektrik de olabileceğini belirterek, “Bizim şu an ele aldığımız konu ekmek oldu. Bilinçlendirmeyi hedeflediğimiz kişiler çocuklarımız, öğrencilerimiz, çünkü geleceğimizi bırakacak tek emanetçilerimiz onlar.” dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle okullarda düzenleyecekleri anketlerle ekmek israfının yanlışlığını öğrencilerin bilinçaltına yerleştireceklerini dile getiren Volkan Ayna, “İsraftaki kaybımız çok büyük. Yıllık ekmek israfı 1,5 milyon; 2,5 milyona kadar çıkabiliyor. Amacımız, ülke ekonomisine bir katkıda bulunmak. Çocuklarımızı bilinçlendirmek. Tabii bunları yaparken biraz da eğlenceli hale getirebilmek için slogan yarışması düzenledik. Bunun dahilinde birinci olan öğrencimizi de Milli Eğitim'in katkılarıyla ödüllendireceğiz. O sloganımız, önümüzdeki sene bizim marka yüzümüz olacak. Amacımız, israfın önüne geçip çocuklarımızı bilinçlendirmek, gençlerimizin geleceğe daha emin bir şekilde adım atmasına sağlamak. İsraf, her yerde israftır. İsrafın önüne geçmemiz gerekiyor. Biz ekmekle yola çıktık, sadece bir ipin ucundan tuttuk. Çalışmalarımız daim olacak. Çalışmalar sadece Ege Bölgesi’nde değil, diğer bölgelere de açılacak.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy da ekmek insanlığın kutsal bir değeri sayılmasına rağmen dünyada en çok onun israf edildiğini söyledi. Üretilen ekmeğin büyük bir bölümünün ne yazık ki çöpe gittiğini aktaran Altınsoy, “Ekmeğin israf edilmesi, bizim yüreklerimizi dağlamaktadır. İsrafı önlemek için böyle bir çalışmaya imza atacağız. İsrafın, kötü niyetten ziyade ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığını düşündüğümüz için müdürlük olarak okullarımızdan başlayarak bir farkındalık oluşturacağız.” dedi.