Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, şehirde uzun süredir devam elektrik kesintileri sebebiyle esnafın zor günler geçirdiğini söyledi. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (GEDAŞ), elektrik kesintilerine bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

Manisa’da yaklaşık iki haftadır devam eden elektrik kesintilerinin esnafı zor durumda bıraktığını belirten Geriter, "Havaların anormal bir şekilde soğuk gittiği bugünlerde, bir batı şehri olan Manisa'da yaşanan enerji kesintilerinden dolayı esnafımız ve vatandaşlarımız mağduriyet yaşadı. GEDAŞ'ın, yaşanan hava durumlarından dolayı esnafların enerjilerini tebliğ edilen sürelerde kesmesini normal karşılayabiliriz ancak hiçbir bildiri yapılmadan enerjinin kesilmesi, bizleri zor duruma soktu. Kullandığımız teknolojik araç ve gereçler yandı." dedi. Elektrik kesintilerinden dolayı esnafların iş yapamaz duruma geldiğini ifade eden Hasan Geriter, "Burada en mağdur olan esnaf kesimimizden biri de fırıncılar. Bir fırın içerisine salınan ekmeğin sabit bir pişme süresi varken enerjinin bir anda kesilmesinden dolayı birçok ekmek zayi oldu. Esnafımız, iş yapamaz bir duruma geldi. Kullandıkları bütün araçlar enerjiyle çalışıyor. Bugün iş yapan esnafımız, vatandaşlarla karşı karşıya geliyor. Yazarkasalarımız bile çalışmıyor. Akşamüstü enerji kesildiğinde işyerlerimiz sinek avlıyor. Bu konunun GEDAŞ tarafından hassasiyetle üzerinde durulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Manisa Bakkallar Odası'na yapılan yolsuzluk operasyonuyla ilgili de konuşan MESOB Başkanı Geriter, konunun yargıya intikal ettiğini belirterek, “Camia olarak bu konuda üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Yargıya taşındığı için de çok fazla konuşmak doğru değil. İnşallah adalet yerini bulur.” dedi.