Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya'ya yapılan BDDK operasyonuna tepki gösteren Manisalılar, sabah ilk iş olarak şubenin yolunu tuttu. Alınteri dökerek kazandıkları paralarını, altınlarını tereddüt etmeden en güvendikleri banka olan Bank Asya'ya götürdüler. Bank Asya Manisa Şubesi önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla "Milletin bankası" ve "Para yatırmaya geldik" dövizleri açan müşteriler, dişinden tırnağından arttırarak kenara koydukları birikimlerini bankaya teslim etti.

EMEKLİ ÖĞRETMEN: BU YAPILAN ZULÜMDÜR

Bank Asya’ya parasını yatırarak destek olan emekli öğretmen Orhan Güçlü, yapılanın zulüm olduğunu söyledi. Güçlü, “Şu anda herkes parasını yatırıyor, parasını çeken hiç kimse yok. İşin gerçeği bu, burada her şey şeffaf, Allah için koşuyoruz. Şu memlekete yazıktır, günahtır. Bu memleket bir gemi. Gemi delinmiş, su alıyor. Batarsa hepimiz batarız. Kaptan köşküne çıkacaklarmış, kimse kusura bakmasın. Yazık bu memlekete. Herkes işini gücünü bırakmış koşuyor, bankasına sahip çıkmak için parasını yatırıyor. El mi yaman, bey mi yaman. Yazık ya. Bu yapılan, zulümden başka ne olabilir? Bir yıldır ne buldular? Bir şey bulamadılar. Yazıktır bu memlekete.” dedi.

BAŞKA BANKALARDAKİ PARASINI ÇEKİP BANK ASYA’YA YATIRDI

Destek olmak için parasını yatırmaya gelen mühendis Mehmet Songur da Banka Asya’ya yapılanın tamamen algı operasyonu olduğunu söyledi. Songur, “Biz de geldik, destek olmak için bankamıza para yatırmaya. Zaten paralarımız burada da üç beş kuruş banka bankalarda vardı, ne yarsa çekip buraya getirdik ve yatırdık. Bu yapılan tamamen bir algı operasyonudur. Bu yapılan operasyon, gündem değiştirmek için yapıldı ama Allah’ın izniyle bu bankayı batıramayacaklar, el koyamayacaklar. Bankamız bu esnafın, halkın, milletin sayesinde dimdik ayakta duracak inşallah.” diye konuştu.

‘SONUNA KADAR BANKAMIN YANINDAYIM’

Para yatırmak için gelen bir ev hanımı da zulmün bir an evvel bitmesini isteyerek şunları söyledi: “Çünkü ellerinde ne belge var ne delil. Bu yapılanların tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum. Ben de para yatırmaya geldim ve sonuna kadar bankamın yanındayım.”

‘BİZ DAVAMIZI PARAYLA SATMAYIZ’

1 yaşındaki çocuğu için de hesap açtırarak Bank Asya’ya para yatıran bir başka ev hanımı da duygularını şöyle dile getirdi: “Bu yapılanlar gerçekten bir zulümdür. Bizler bu davayı Allah için seviyoruz. Bunu para için de satacak değiliz. Üç beş kuruş etraftan topladığım parayla ben de eşim ve kendi hesabıma para yatırdım. Normalde bankaları çok sevmem, Allah biliyor ama şu anda bütün çocuklarım adına üç tane yeni hesap açtırıyorum. Ailecek altı tane bankamızda hesap sahibi olacağız. Bu yapılan zulümlere karşı bankamızı daha fazla destekliyoruz. Böylece çocuklarım daha 1 yaşında Bank Asya ile tanışmış oldular. Bankadaki kardeşlerimiz o kadar rahat ve korkusuzlar ki lokumlarla bizi karşılıyorlar. Bu bence çok duygulandırıcı bir durum ve ben çok sevindim. Lokum ve kurabiye eşliğinde burada hesap açtırdım. Bir korkumuz yok. Allah’tan başka hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmuyoruz, Allah’ın inayet ve keremiyle.”

Diğer bir ev hanımı da şunları söyledi: “Bu yapılan zulme çok üzülüyorum. Zamanında bunlara çok güvenmiştik, hep peşinde koştuk. Bu zulmü bize yapmalarına inanamıyoruz. Ben de hesap açtırmaya geldim. Ben ev hanımıyım. Hz. Adem’i ateşe attıklarında karıncalar dahi bir şeyler yapmaya çalışmış. Karınca misali bankamıza destek olmak için geldim.”

‘AHİRETTE SİCİLİMİZİ BOZDURMAYACAĞIZ’

Esnaf Bayram Taştepe, Bank Asya’ya sahip çıkmak için bugün elinde ne var ne var yoksa getirip yatırdığını söyledi. Taştepe, “Daha önce bir bankada çekim vardı, baktım o da çekilmemiş. Onu da aldım getirdim ve Bank Asya’ya yatırdım. Belki o çekim bugün kaşe yiyecek, ticari sicilim bozulacak ama biz inşallah ahirette sicilimizi bozdurmayacağız. Belki burada ticaret sicilimiz bozulacak, işlerimiz sıkıntıya girecek ama bu cephenin sağlam olması gerekiyor. Ne var ne yoksa getirip bankamıza yatırdık. Bugün çek koçanı aldım, buraya getirdim, burada belki tanıdık bir arkadaş görürüm diye. Parasını çekmek isteyen olursa kendi çekimi yazıp onlara vermek için getirdim. Koçan burada, paraya ihtiyacı olan arkadaşımız olursa çek yazıp onlara vereceğim.” dedi.