Samatya'da Ermeni asıllı yaşlı bir kadının öldürülmesi davasında olay yerindeki bir örtüde yapılan incelemede, tutuklu olarak yargılanan sanığın dışında erkek bir şahsa ait vücut izinin daha bulunduğu belirtildi.

Samatya'da 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ün öldürülmesi davasına İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Nazaryan’ın getirildiği duruşmaya ölen Küçük'ün yakınları da katıldı. Sanığın avukatları ise duruşmaya geldi.

Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun geldiğini söyledi. Raporda, cinayetin işlendiği Küçük’e ait evdeki bir örtüde yapılan incelemede örtüdeki vücut izlerinden birinin sanık Nazaryan’a ait olduğu belirtildi. Örtüdeki diğer izin ise başka bir erkek şahsa ait olduğu kaydedildi.
Sanık Nazaryan raporu kabul etmediğini belirterek birilerinin kendisini zorla eve götürdüğünü, parmağını keserek kan izlerini bulaştırdıkları savunmasını tekrarladı.

Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, olay sonrasında polisin kendilerine failin arka odalara girmediğini söylediğini belirtti. Ancak kendilerinin vücut lekesi bulunan örtüyü arka odada bulduklarını anlatan Keskin, “Rapor bizim olayda başka kişilerin de olduğu iddiamızı doğruladı. Polis delilleri gerektiği gibi toplamamıştır. Bu bir suçtur ve suç duyurusunda bulunacağız. Mahkemenin de gerekli ihbarı yapmasını istiyoruz. Ayrıca sanık doğru söylememektedir.” dedi. Keskin, diğer vücut izinin kime ait olduğunun tespit edilmesi talebinde bulundu.

Duruşma savcısı, diğer vücut izinin kime ait olduğunun tespiti için ilgili kurumlara yazı yazılması talebinde bulundu. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmesi görüşünü belirtti.

Mahkeme, ikinci vücut izinin kime ait olduğunun tespiti için emniyet ve jandarmaya yazı yazılmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.