Samsun'un Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme ilçelerinde vatandaşlar doğada yetişen böğürtlenleri topluyor.

Bölgede doğal olarak yetişen böğürtlenler, hem bölge insanlarının, hem de ziyarete gelenlerin yıllardır ilgisini çekiyor. Böğürtlen sanayi ürünü olarak yaygın kullanılmıyor. Vatandaşlar, dikenli ağaç yapısından dolayı oldukça zor toplanan böğürtlenlerden marmelat ve reçel yapıyor veya yıkayarak yiyor.

Genelde her yıl tatil için, memleketleri Salıpazarı’nın Kuşcuğaz Köyüne geldiklerini söyleyen Firdevs Şen, "Hem tatil yapıyorum, hem de bu bölgede oldukça yaygın olan böğürtlenlerden topluyorum. Topladığım böğürtlenleri eve götürüyorum. Bazen kaynatarak reçel yapıyoruz. Bunlar organik olduğu için daha lezzetli oluyorlar. Hem de C vitamini deposu olarak birçok hastalığa da iyi geliyor." dedi.