Mecidiyeköy’de toplanan Devrimci Yapı İşçileri Sendikası üyesi bir grup, geçtiğimiz yıl meydana gelen 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasını protesto etti. Grup basın açıklamasının ardından olayın meydana geldiği inşaatın önüne karanfil bıraktı.

Mecidiyeköy’de toplanan grup, ‘Torunlar katliamının sorumluları hesap vereceksiniz’ yazılı pankartla facianın yaşandığı Torunlar İnşaat'a ait rezidansa yürüdü. İnşaatın önünde toplanan grup, geçtiğimiz yıl yaşanan asansör faciasını protesto ederek faciada hayatını kaybedenleri andı. Ellerinde ‘İşçi ölümlerinde patronlar cinayetten yargılansın’, ‘Sarayları da Torunları da işçiler yıkacak’ şeklinde dövizler taşıyan grup, hükümet ve Torunlar İnşaat aleyhine slogan attı. Grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Eyüp Kantar, “Biz bu olayın ihmaller zinciri sonucu oluşan bir katliam olduğunu biliyoruz. Torunlar GYO yetkilileri, işçilerin defalarca 'bu asansör bozuk, kaza olabilir' demelerine rağmen bir türlü bozuk asansörü tamir ettirmemiştir. İnşaatın denetimini yapması gereken bakanlık ve ilgili kurumlar da bu duruma göz yumarak 10 işçinin ölümüne sebep olmuştur. Hayatını kaybeden işçilerin sorumlularının açıkça ortada olmasına rağmen, katliamın sorumluları itina ile korunmuştur. Göstermelik olarak tutuklanan insanlar asansör teknisyeni ile şantiye şefi ve proje müdürü ise daha sonra çıkarıldıkları mahkemelerde serbest bırakılmışlardır. 10 işçinin katledildiği ve bu kadar sorumsuzluğun olduğu Torunlar katliamı olayından hiçbir tutuklu bulunmamaktadır.” dedi.

Açıklamanın ardından ölenler için inşaata karanfiller bırakan grup, olaysız şekilde dağıldı.