Manisa'da Nevruz kutmaları, 475 yıllık Mesir macunu karma töreniyle aynı gün yapılacak. Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen Nevruz kutlamalarının ardından dualarla Mesir karma töreni yapılacak.

Baharın habercisi Nevruz bayramını, Manisa daha coşkulu kutlayacak. 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde halka saçılacak macunlar, Nevruz ateşiyle karılacak. Nevruz kutlama ve Mesir karma programı, saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk töreniyle başlayacak. Meydandaki etkinlikler halk oyunları, Nevruz ateşi yakılması ve örste demir dövülmesi, ateşten atlama ve çam fidanı dağıtımıyla renklenecek. Ardından Manisa Valiliği'nin önünden Manolya Meydanı, Ulupark ve Sultan Parkı Bimarhanesi'ne kortej yürüyüşü yapılacak. Bimarhanede mesir, dualarla karılmaya başlanacak. Buradaki törende protokol konuşmalarının ardından,dualar eşliğinde temsili karma töreni yapılacak. Nevruz da gün boyunca etkinlikle katlanacak. Tarzan Meydanı'nda halk ozanları konseri ve yerel grupların gösterileri yer alacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda saat 20.00'de, Belediye Konservatuarı tarafından "Hoşgeldin Nevruz" konseri verilecek.

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 21-26 Nisan 2015 arasında devam edecek. 41 çeşit baharattan oluşan ve Sultan Camisi'nin minare ve kubbelerinden halka saçılacak olan mesir macunu, yine şifa olacak. Altı gün boyunca festival coşkusu yaşayacak Manisalılar, konserler ve çeşitli etkinliklerle 475 yıllık geleneği devam ettirecek.