DBP ve HDP Mardin il örgütleri, iç güvenlik paketini ve HDP’li milletvekillerine yapılan saldırıyı protesto etti.

Yenişehir semtinde bir araya gelen BDP ve HDP yöneticileri ve partililer yapılan saldırıya tepki gösterdi. Alanda toplanan partililer adına açıklamayı DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan yaptı. Meclis'te AK Partililerin yapmış olduğu saldırıya tepki gösteren DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, "HDP’li milletvekillerimize bir saldırı daha olursa, AKP’nin yöneticilerini ve milletvekillerini Kürdistan’dan içeri sokmayız." dedi

DBP ve HDP Mardin il örgütleri öncülüğünde, Meclis'ten geçirilmeye çalışılan iç güvenlik paketi ve HDP’li milletvekillerine yapılan saldırıya ilişkin yürüyüş yapıldı. BDP Mardin il binası önünde başlayan yürüyüşe, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra Barış Anneleri İnisiyatifi, Demokratik Araplar Derneği, MEYA-DER, çeşitli sivil toplum örgütleri ile Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ve belediye meclis üyeleri katıldı.

'İç güvenlik yasası değil, özel savaş infaz yasası. Halkın vekillerine yapılan faşist saldırıyı kınıyoruz' pankartının taşındığı yürüyüşte, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Bijî serok Apo', 'AKP yasanı al başına çal', 'AKP şaşırma bizi dağa taşırma' ve 'Kürdistan faşizme mezar olarak' seklinde sloganlar atıldı. Karayolları Parkı’nda son bulan yürüyüşün ardından konuşan DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, Türkiye'nin son günlerde bir şiddet sarmalında olduğunu belirterek, en son örneğinin Parlamento'da HDP’li milletvekillerine yapılan saldırı ile ayyuka çıktığını söyledi. Öcalan, AK Parti hükümetine ve onun mensuplarına seslenerek, "AKP mensupları Meclis'te yoldaşlarımıza saldırıya devam ederse Kürdistan’da meydanlara onları sokmayız. Güvenlik paketi altında ‘terör’ paketi çıkarmak istiyorlar. Bunların geçmişini de biliriz, geleceğini de biliriz. Buradan AKP hükumetini ve onların çığırtkanlarını uyarıyoruz. HDP’li milletvekillerimize bir saldırı daha olursa, AKP’nin yöneticilerini ve milletvekillerini Kürdistan’dan içeri sokmayız. Bunu böyle bilsinler." şeklinde konuştu

HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan ise antidemokratik yasa ve uygulamaların bölgede bir şiddet sarmalına dönüştüğünü kaydederek, güvenlik politikalarıyla çözümün gelmeyeceğini ifade etti. Alkan, iç güvenlik paketinin Meclis'ten de geçmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Kitle adına basın açıklamasını yapan DBP Artuklu İlçe Eş Başkanı Elif Demir, Meclis'ten geçirilmeye çalışılan iç güvenlik paketini 'savaş paketi' olarak nitelendirerek, "Dün Mersin’de Özgecan Aslan’ı katleden anlayışın temsilcileri bugün de TBMM’de HDP’li kadın vekillere fiziki ve sözlü saldırıda bulunmaktan geri kalmamıştır. Bu saldırı ve anlayışları kınıyoruz. Bütün halkımızı, sivil toplum örgütleri ve sendikaları bu olaylara karşı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Halkımızı ve tüm STK’leri sözde iç güvenlik paketine karşı onurlu bir direnişe davet ediyoruz." dedi. Açıklama alkış ve ıslıklarla sona erdi.