Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Zaman-Cihan muhabirine yapılan ayrımcılığı kınadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'yle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Programı Zaman-Cihan muhabiri de takip etmek istedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin, Zaman muhabirinin yanına gelerek, “Zaman gazetesini ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyorum.” dedi. Akreditasyona tepki gösteren Esendir, bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

"İktidar partisine mensup görevler akretitasyon, ayrımcılık ve nefret söylemini artık aleni olarak gerçekleştiriyorlar. Basın özgürlüğüne engelleyici uygulamalar sıradan bir şekilde yapılıyor. Bunun son örneği Antalya'da yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı, hiç bir gerekçe göstermeksizin Zaman-Cihan muhabirinin yanına gelerek, 'Zaman gazetesini ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyorum.' diyebilmektedir. Ayrıca hiç çekinmeden 'vatan haini' gibi ağır bir nefret söyleminde bulunabilmektedir.

Bilinmelidir ki gazeteciler kamuoyu adına hareket ederler. Dolayısıyla halkın haber alma hakkına ve bunu temin eden basın özgürlüğü sınırlama getirilemez. Zaman-Cihan muhabiri Kenan Baş'a yapılan ayrımcı muameleyi ve nefret söylemini kınıyoruz."