Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Zaman gazetesi muhabirinin polis tarafından darp edilmesini kınayarak, gazetecilik faaliyeti suç değildir açıklamasında bulundu.

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim'deki gelişmeleri takip eden Zaman muhabiri Emre Şencan polis amirinin sözlü ve fiili saldırısına maruz kalmıştır. Basın hürriyetinin ayaklar altına alındığının bir göstergesi maalesef bugün de acı bir biçimde yaşanmıştır.

Polis tarafından yapılan uygulama kabul edilemez. Hele emniyetin ve huzurun teminatı olan olması gereken bir kurumun mensupları tarafından yapılması ise esef vericidir. Polisin tavrı nefret ve kindarlık içeremez.

Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirme amacıyla haberin olduğu her yerde görev yaparlar. Ayrıca bu görevlerini yerine getirmeleri hiç bir şekilde suç teşkil etmez. Gazetecilik faaliyeti bu anlamda suç değildir. Yasalar ve Anayasa tarafından gazeteciye verilmiş bir haktır.

Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla görev yapan meslektaşımıza yapılan davranışı kınıyor ve sorumluların derhal cezalandırmasını talep ediyoruz."