Balıkesir’in Edremit ilçesinde, tedavi gördüğü hastanede dün kalp yetmezliğinden vefat eden, Medya Etik Kurulu (MEK) Başkanı gazeteci Halit Esendir’in annesi Fatma Esendir toprağa verildi.

Uzun zamandır Edremit Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 90 yaşındaki Esendir, dün sabah saatlerinde kalp yetmezliğinden vefat etti. Cenazesi, Eğilmezler Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti üzerine Kadıköy Mahallesi Mezarlığı'nda, eşi Mustafa Esendir’in yanına defnedildi. Cenaze törenine çocukları Halit Esendir, Şaban Esendir ve Nazif Esendir, Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze için şehirdışından da gelenler oldu.

MEK Başkanı Esendir, “Cenab–ı Hakk inşallah bizlere de böyle bir ölüm yaşatır. Bugün bizim için acı bir gün ama Rabb'ine kavuştu. Rabbim bizi de o güzel güne imanla kavuşmayı nasip etsin.” dedi. Eğitimci Ali Tüzün ise, “Hayırlı evlatlar yetiştirdiği için bu anamıza, Cenab–ı Hakk'tan mağfiret diliyorum. İnşallah şanslı biri, anamız olarak görüyorum. Allah ahirette sevdikleriyle beraber eylesin.” dedi. Edremitli işadamlarından Hasan Özkanda , “Ne mutlu bu annemize ki böyle güzide evlatlar yetiştirmiş. Günümüzde çok ihtiyaç duyduğumuz annelerimizden. Ruhu şâd olsun.” dedi.

Dört çocuk annesi Fatma Esendir, helallik alındıktan sonra cenaze aracıyla götürüldüğü Kadıköy Mezarlığı'nda, 1989 yılında trafik kazasında vefat eden eşi Mustafa Esendir’in yanına defnedildi.