İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi’nde teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mersin Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, bu tür saldırıların yargı mensuplarını çıktıkları yoldan asla döndüremeyeceğini söyledi.
Saygı duruşunun ardından açıklama yapan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, cumhuriyet savcısının şehit düştüğü haberinin yüreklerine bir kor gibi düştüğünü ifade etti. Yıldırım "Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı şehit savcımızın nazarında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bu tür saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıları yoldan yürümekten asla alıkoyamayacaktır. " diye konuştu.

Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen ise Türkiye'nin alçakça bir terör saldırısı ile sarsıldığını vurguladı. Şehit Savcı Kiraz'ın Mersin'de staj yaptığını ve çok kişinin yakından tanıdığı bir hukukçu olduğuna dikkat çeken Antmen, babası ve amcasının yıllarca Mersin adliyesine emek veren arkadaşları olmasının acılarını daha da artırdığını söyledi.
Türkiye'de önemli olan tek şeyin hukukun üstünlüğü ve demokrasi olduğunu anlatan Antmen şunları söyledi: "Biz yargı camiasını avukat, savcı, hakim bir bütün olarak görüyoruz. Bu saldırı demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Terörün ne dini olur ne felsefesi olur ne etiği olur. Mersin Barosu olarak her türlü terörü nefretle kınıyoruz. Nefret söylemlerinden her zaman kaçınıyoruz. Terör saldırısı vicdanları kanatıyor. Bu saldırının üzerinden savunma mesleğine avukatlık mesleğine yönelen bazı söylemler var. Bu son derece acı. Biz avukatlar savunmayı temsil ediyoruz. Savunma hakkını adil yargılanma hakkını insanlara adaletin hızlı ulaşması için mücadele ediyoruz. Umarım bu saldırı bu kalleş ölüm son olur."
Açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım ve Başsavcı vekilleri adliye bahçesinde taziyeleri kabul etti.