Mersin Barosu Bozyazı'nın Gözce Mahallesi'ne yapılmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin doğaya zarar vereceği gerekçesiyle mahalle halkına hukuki destek sözü verdi.

Akdeniz Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Mersin’in Bozyazı İlçesi Tekeli-Gözce Mahallesi dere boyu bölgesinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne, Mersin Barosu’ndan tepki geldi. Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı açıklamada söz konusu tesisin altyapısı olmayan Gözce Mahallesi içme ve sulama suyunun kirlenmesine ve tarımın zarar görmesine neden olacağını söyledi. “Ayrıca tesis bölge halkının ürettiği ürünlere özellikle salatalık ve sebzeye vereceği zararlar telafisi imkansız zararlara neden olacaktır” diyen Antmen, altyapısı olmayan bu yörede, sızıntı sularının içme suyuna karışacağını ve insan sağlığına zarar vereceğini bildirdi.

Bozyazı'da 200 dönüm alana yapılacak Düzenli Çöp Depolama Alanı’nın, bu bölgedeki korunması gereken doğal orman alanlarını da yok edeceğini ve bölge ekolojik sistemini bozacağını savunan Başkan Antmen, “Düzenli çöp depolama alanı iç turizmimizi etkileyecek, bölge ekonomisine zarar verecektir. Katı Atık Bertaraf Tesisi (çöplükte) oluşacak koku hakim rüzgarların etkisiyle çevreye yayılarak, çevre sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Bu güzel bölgede yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi böyle kurulması insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının elinden alınmasıdır. Anayasal bir hak olan bu hakların elinden alınan Bozyazı ve Gözce halklarının yanında olacağız ve gerekli davaları Çevre Komisyonumuzda değerlendirerek gerekli girişimlerde de bulunacağız” dedi.