Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın katillerini
avukatların savunmak istemediğini ve bunun için de sonuna kadar direndiğini belirtti. Antmen, ancak hukuksal süreci tıkamamak adına 3 zanlıdan ikisine Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ile avukat görevlendirmesinin kanunen yapıldığını söyledi.

Antmen yaptığı açıklamada Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi ile ilgili adaletin yerini bulması adına yargının tıkanmaması için çalıştıklarını söyledi.

Mersin Barosu avukatlarının canileri savunmak istemediğini ve bunun için de sonuna kadar direndiğini söyleyen Antmen, ancak hukuksal süreci tıkamamak adına 3 zanlıdan ikisine Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ile avukat görevlendirmesinin kanunen yapıldığını söyledi.
CMK madde 150/3 kapsamında bu görevlendirmenin yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Antmen şöyle devam etti: "Aksi takdirde avukat huzurunda alınmayan savunmanın geçersiz sayılması söz konusudur. Bu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı ile yargılamanın yeniden yapılmasına neden olabilir. Bu nedenle gözaltı sürecinin sonuna kadar bekleyip, yargılamanın sıhhati açısından son dakika da CMK’dan görevlendirme yapılarak, sanıkların savunmasının alınması ve gözaltı süresinin sona ermesi sonucunda serbest kalmasının önüne geçilmiştir."
Mersin Barosu olarak; her zaman mazlumun yanında yer aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini anlatan Antmen
"Hak ve adalet savunucusu olarak mağdur ailenin de savunmanı olarak bu davanın takipçisi olacağız” dedi.