Mersin'de serinlemek için denize giren 2 çocuk hayatını kaybetti. Çevrede bulunan vatandaşlar ve deniz polisi tarafından sudan çıkarılan çocuklar bütün çabalara rağmen hayata döndürülemedi.

Bebek'te 90 yaşlarında bir şahıs boğuldu

Alınan bilgiye göre, işitme engelli olduğu öğrenilen İdris Bakırhan (10) ile ismi öğrenilemeyen bir başka çocuk serinlemek için Lunapark arkasındaki kayalıkların yanında denize girdi. Denizden açılan çocuklar bir süre sonra çırpınmaya başladı. Çevrede bulunan çocuklar bunun üzerine çevrede bulunan vatandaşlardan yardım isteyip durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine deniz polisleri sevk edildi. Çevrede bulunan vatandaşlar da denize atlayarak çocukları kurtarmak için seferber oldu. Çocuklardan biri çevrede bulunan bir vatandaş tarafından çıkarılırken diğeri deniz polisleri tarafından sudan çıkarıldı.

Sudan çıkarılan çocukların yaşama ihtimaline karşı polis ekipleri ilk yardım için seferber oldu. Kimileri suni solunum ile bazıları ise kalp masajı yaparak çocukları hayata döndürmeye çalıştı. Daha sonra olay yerine sağlık ekipleri gelerek çocuklara müdahale etti. Can pazarının yaşandığı olayda yaşama ihtimallerine karşı çocuklar ambulanslarla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen 2 çocuğun da hayatını kaybettiği anlaşıldı. Çocuklardan biririn kolunda yazan isimden ailelesine ulaşılırken diğerinin ismi henüz belirlenemedi.

Cesetler otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.