Mersin'de 28 Ekim 2014'te düzenlenen yasadışı dinlemelere yönelik aralarında eski istihbarat şube müdürlerinin de bulunduğu 25 emniyet mensubunun yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma 23 Ekim'e ertelendi.

Aralarında Mersin Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci ile Ali İnsan Kaya'nında bulunduğu 25 emniyet mensubunun yargılandığı davanın ilk duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya sanık konumundaki 25 emniyet mensubunun hepsi ve avukatları ile bazı müştekiler ve onların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı müşteki konumunda olup ta daha önce ifadeleri alınmayanları dinledi. Davaya gizlilik kararı konulurken bütün taraflardan yasağa uyması istendi. Bu nedenle mahkeme çıkışı taraflar herhangi bir açıklama yapmadı.

ADLİYE ÇIKIŞI GERGİNLİK

Öte yandan mahkemeye müşteki sıfatı ile gelen bazı emniyet görevlileri ile sanık konumundakiler arasında adliye çıkışı kısa bir gerginlik yaşandı. Yayın yasağına uyulmadığını ve basına bilgi verildiğini öne süren emniyet mensubunu arkadaşları uzaklaştırdı.Yargılanan Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya taraflardan sakin olmalarını isteyerek yayın yasağı olduğunu hatırlattı. Kaya, "Dava ile ilgili mahkeme belgeleri evrakları ve tüm detayları ile ilgili yayın yasağı koydu. Bu nedenle herhangi bir açıklama yapmayacağız." diye konuştu.

Taraflar daha sonra adliyeden ayrıldı.