Mersin'de yeni otogardaki fiyatları yüksek bularak gitmeme kararı alan ve eski otogar karşısında çadır otogar kurarak hizmet veren otobüs firmalarının temsilcileri dün kaldırdıkları çadırları bugün tekrar kurdu. Otobüs firması temsilcileri Çadır Şehirlerarası Terminal İşletmesi (ÇAŞTİ) ismini verdikleri çadır otogar için kurbanlar kesip kurdelalı açılış töreni gerçekleştirdi.
Yeni açılan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki (MEŞTİ)
fiyatları yüksek bularak girmeme kararı alan Mersin'deki otobüs firmalarının temsilcileri, eski otogarın karşısına çadır otogar kurarak yolcuları buradan Tarsus Otogarı'na taşımaya başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin şikayeti üzerine dün polislerle karşı karşıya gelmek istemeyen otobüs firmalarının temsilcileri çadırları kendi elleri ile söktü.
Otobüs firmalarının temsilcileri bugün ise ÇAŞTİ ismini verdikleri çadır otogarı tekrar açtı. Çadır otogarın açılışı için kurbanlar kesip kurdelalı ve havai fişekli açılış töreni gerçekleştirildi.
Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Veli Tol yaptığı açıklamada yeni otogara gitmemelerinin tek nedeninin yüksek maliyetler olduğunu belirtti.
Yüzde 600'lere bin 200'lere varan bir noktada ulaştırma sektörünün temsilcileri olarak bu fiyatları kaldıramayacaklarını ifade eden Tol o otogara taşınma noktasında bir duruşlarının olmasının mümkün olmadığını kaydetti.
Çadırı tekrar açmaları konusunda da bilgi veren Tol,
"Burada olmamızın nedeni o gün geldi çadırımızı tepemize yıkmaya çalıştı. Ama bizler burada onun bu halkı istese dahi çekmek istediği alana girmeyeceğimiz noktasında gerek emniyet mensuplarımız, gerekse mülki amirimizi noktasında hiç bir zaman Burhanettin Kocamaz'ın çekmek istediği alana girmedik, girmeyeceğiz. Onun oyununa gelmedik gelmeyeceğiz" diye konuştu.
Burada bulunmalarının tek nedenini halkı mağdur etmemek olduğunu ifade eden Tol, "Zar zor otobüs sektörünü işletmeye çalışan firma sahipleri değerli dostlarımızın tüm sorumluluğu üzerine alarak Tarsus'tan arabalarını kaldırmaktadırlar. Buradan ücretsiz olarak halkımızı Tarsus'a taşıma noktasında bir gayretleri var" diye konuştu.
Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise eski otogarda işletmecilik yapanların yüksek karlar ettiği yönünde açıklamalar yapan yeni otogarın şirket yetkililerini istedikleri kanalda açık oturuma davet etti. "Donelerini alsınlar bizde alalım" diyen Avcı "Bu otogarda işletmecilik yapanların yüzde 50'sinden fazlasının yıllık karı 20 bin ile 60 bin lira arasındadır. Ben bunu ispatlarım. Onlarda dediklerini ispatlasınlar. O iddialarını ispatlasınlar bütün mal varlığımızı onlara hibe ediyoruz. Belediyeye hibe ediyoruz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdela ve kurbanların kesimi ve havai fişek gösterileri altında ÇAŞTİ'nin açılışı yapıldı.