Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesindeki Ufuk Okuma Salonlarında yaşanan hayat hikâyelerinin yer aldığı ‘Umut Işığım Okuma Salonları’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen tanıtım programına Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. ‘Umut Işığım Okuma Salonları’ kitabından okunan hikâyeler katılımcıları bazen duygulandı bazen de heyecanlandırdı. Gerçek hayattan kesitlerin sunulduğu kitapta 30 hikâye yer alıyor.

Kitabın yayın heyetinde yer alan Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan kitabın 9 aylık çok yoğun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.
Kitapla ilgili bilgi veren Değirmenci, “Bu kitapta her türlü sıkıntıya, imkânsızlıklara ve birçok probleme rağmen yapılmaya çalışılan destansı bir hizmeti, okuma salonlarında vesile olunan güzellikleri ve değişen hayat hikâyelerini okuyacaksınız. Gençlere umut ışığı olabilmek için birçok fedakârlığın yapıldığı yerler olan okuma salonlarında yaşanan bu hikâyeler tarihe tanıklık edilmesine imkân sağlamak amacıyla kaleme alındı.” dedi.

Değirmenci sözlerini şöyle tamamladı: “Hak adına yapılanları, vesile olunan güzellikleri sizlerle paylaşıp okuma salonlarının açılmasına vesile olan hayırsever iş adamlarımızı ve gönüllü bağışçılarımızı buralardaki yeşeren umutlardan haberdar etmek istedik. Yaşanan birebir gerçek hayat hikâyelerinden oluşan bu kitapta kocaman yürekli minik öğrencilerimizin, saygıdeğer velilerimizin, hedefi Allah rızasından, peygamber aşkından, vatan ve millet sevdasından başka bir şey olmayan fedakâr öğretmenlerimizin gayretleri ile değişen hayatların hikâyelerini okuyacaksınız.”

Konuşmaların ardından Ufuk Okuma Salonu öğrencilerinin okuduğu şiir, ilahi ve türküler katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin performansları esnasında katılımcıların duygulandığı görüldü.
Okuma salonları adına öğrencilere hediyeler takdim eden Mersin-Der Başkanı Şahin Mirici, katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Mirici, yönetim kurulu olarak 300 kitap satın alarak destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Programın sonunda 2000 adet kitap satışı yapıldı. Umut Işığım kitabının satışının siparişlerle bu hafta 3 bin 500 civarında olacağı tahmin ediliyor.