475. Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenleencek kortejde yer alacak yabancı öğrencilerin mahalli kıyafetleri, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından dikildi.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, festival kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde açtığı stantta, kortejde yer alacak üniversite öğrencilerin mahalli kıyafetlerini teslim etti. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)’nde okuyan Afganistan, Makedonya, Kırgızistan, Azerbaycan, Ahıska, Endonezya ve Türkmenistan'dan gelen öğrencilerin kendi mahalli kıyafetlerinin merkezlerinde dikildiğini belirten Kaya, öğrencilere teslim edildiğini söyledi. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçtiğini kaydeden Müdür Kaya, tanıtımı amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde açtıkları stantta. kursiyerlerin yaptığı ürünlerin vatandaşların beğenisine sunulduğunu ifade etti. Nihat Kaya, "Yaklaşık 6 aylık zamanda, Şehzadeler ilçesi sınırları içerisinde 6 bin kursiyere 316 farklı kurs açıldı. İlçemizin en uzak köylerinde çiftçilerimizin ve halkımızın talep ettikleri zeytin budama, asma yetiştiriciliği, arıcılık gibi kursların yanısıra yetkili kalorifer ateşçiliği, giyim, ahşap boyama, nakış ve masa tenisi kurslarını da açtık, daha da açmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kıyafetlerin dikiminde görevli Halk Eğitim usta öğreticilerinden Ayşe Balkay ise CBÜ'de okuyan yabancı öğrenciler için 15 mahalli kıyafeti, kursiyerlerin de yardımıyla iki hafta içinde diktiklerini bildirdi.