Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, sosyal sorumluluk gerektiren projelerde, kurumun marka imajını yansıtması hedefiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullara yönelik ödüllü ‘slogan yarışması’ sonuçlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde ‘slogan yarışması’ sonuçlarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz açıkladı. MESKİ Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği slogan yarışmasına, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seçici kurul tarafından, yarışmanın amacına uygun, verilen mesajla anlatılmak isteneni kısa ve toplumun her kesimi tarafından anlaşılabilir şekilde veren 3 slogan dereceye layık görüldü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın açıkladığı 'Su Özge Bir Candır' sloganı ile birinciliği Elif Neval Koçer, 'Senden sonra gelecekler, çok su bekleyecekler' sloganı ile Eylül Boztaş ikinciliği elde ederken, Fatma Avcı ise 'Damlaya damlaya göl olur, boşa aktıkça çöl olur' sloganı ile üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren slogan sahiplerine MESKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle hediyeleri verildi.
MESKİ’nin hizmet kurumu olmasının yanında, sosyal sorumlulukları da bulunan bir kimliğe sahip olduğunu belirten MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, slogan yarışması ile toplumdaki su bilincine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise temiz ve yaşanılır bir Mersin kültürü ve bilincini oluşturma sürecinin bir dizi çalışmayı gerektirdiğini ifade etti. Kocamaz, düzenledikleri yarışmaların bir dizi etkinliğin sadece bir parçası olduğunu kaydetti.