Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, seçimin kazananının Cihan Haber Ajansı (Cihün) olduğunu söyledi. Yıkar, "O kadar provokasyona, saldırıya, iftiraya, sahadaki elemanlarının rahat çalışamamasına rağmen çok iyi bir çalışma yaptı. Cihan Haber Ajansı bu seçimin kazananıdır." dedi.

Metin Yıkar, seçim sonuçları ve ajanslardan gelen verilerle ilgili değerlendirmede bulundu. Seçimin üzerinde en çok konuşulan iki konusu olduğunu dile getiren Yıkar, "Birincisi AKP'nin yüzde 10'a varan oranda oy kaybetmiş olması, ikincisi de HDP'nin Meclis'e girmiş olması, barajı aşmış olması. Bu iki konu en çok konuşulacak konular. AKP'nin şapkasını önüne koyup neden bu kadar oy kaybettiğini kamuoyuna açıklaması lazım. Zaten biliyorsunuz son seçim kampanyasında hatta son 1,5 yıldan bu yana projelerden, ülkeye katma değerden bahsetmek yerine hep bazı gerginlikler üzerine konuyu getirmeye çalıştılar. Yeni yeni düşmanlar, toplumun neredeyse kendileri dışındaki bütün herkese düşman yerine koyarak çalışmalar, konuşmalar, söylemler, mitingler yapıldığında sonucun bu olup çıkacağını görmek şaşırtıcı değildi. Artık kamuoyu gerginlikle yerine aynı eski ruhu eski dinamizmin ve projelerin yeniden hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyordu ve gerginlikleri istemediğini açıkça söyledi." şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarına sadece AK Parti olarak bakılmaması gerektiğine dikkat çeken Yıkar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da neredeyse AKP'nin bir yetkilisi gibi miting miting dolaştı, açılış adı altında kamuoyunu toplumun kalabalık insanların karşısına çıktı açık olarak söylemese de AKP'ye büyük oranda oy istedi. Aslında neredeyse kampanyayı Erdoğan yürüttü diyebiliriz, Erdoğan'ın büyük oranda kaybı anlamına geldiğini söyleyebiliriz. HDP kendisine doğru bir strateji çizdi ve Türkiye partisi görüntüsü vererek yüzde 11'lerine çıkmış oldu. Yaptıkları kampanyanın sonucu olarak 78-79 milletvekili mecliste temsil edilecek olduğun görmüş oluyoruz. Türkiye'deki hemen her ilde oy oranı arttırmış oluyorlar. Artık tek başına bir hükumet olamayacak onun yerine ya koalisyon yada azınlık hükumeti olacak." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının aktarımını da değerlendiren Yıkar, Cihan'ın çok iyi tedbirler aldığını ifade etti. Kurulduğu andan itibaren Cihan'ın abonesi olduklarını belirten Yıkar, "Hemen her seçimde çok yüksek performansta çalıştığını gördük. Bu seçime de bakarsak bu seçimde de seçimin kazananı her siyasi hareketi bir tarafa bırakırsa Cihan Haber Ajansı olduğunu söyleyebiliriz. Cihan Haber Ajansı bu seçimin kazananıdır. O kadar provokasyona, saldırıya, iftiraya, sahadaki elemanlarının rahat çalışamamasına rağmen çok iyi bir çalışma yaptı. Istikrarlı bir şekilde tutarlı rakamları bize ulaştırdı. İlk dakikalardan itibaren belirli bir seviyede bize ulaşmaya başladı ve bu rakamlar zaman geçtikte sistem bozulmadı ve rakamlar arka arkasına bize doğru şekilde ulaştı." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın internete, ekranlara yansıyan rakamları hakkında da konuşan Yıkar, sözlerini şöyle tamamladı: "Gördüğümüz kadarıyla yüzde 55-60'larda AKP'ye açılış yaptı. Sonra gele gele zaman geçtiğinde Cihan Haber Ajansı'nın olduğu yere oturdu. Şunu anlıyoruz; seçim sonuçlarının daha önceki seçimlerde de böyle olmuştu. Maalesef spekülatif amaçla kullanılabileceği endişesi vardı. Bu seferde bunu biraz görmüş olduk. Ama geldikleri nokta Cihan Haber Ajansı'nın en başta geldiği noktaya sandıkların tamamı açıldığında görmüş olduk. Cihan Haber ajansını tebrik ediyoruz."