Karacabey Belediyesi ekipleri, ilçenin dört bir yanında metruk binaların yıkımı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Günde 3-4 yıkım gerçekleştiren ekiplerin önünde şu an için 40’a yakın yıkılmayı beklenen bina bulunuyor. Vatandaşlar ise çalışmadan son derece memnun.

Bursa Karacabey Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği metruk binaları yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Muhtarlarla iş birliği içerisinde gerçekleşen çalışmalarla mahalle aralarında bulunan yıkılmaya yüz tutmuş ve kötü amaçlarla kullanılmaya müsait binalar yıkılıyor. Yıkımların önceki günkü durağı ise Canbolu Mahallesi oldu.

Yıkım anında metruk binanın duvarında bulunan yazı tüm bu çalışmaların gerekliliğini gözler önüne sürüyordu. Bina üzerinde bulunan yazıda 'Tiner Mekanı' yazması bu tarz binaların saçtıkları bir diğer tehdidinin de göstergesi oldu. Yıkımlarla ilgili yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Ali Özkan vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, bina sahipleri ile anlaşmaya varıldığı takdirde zaman kaybetmeden bu binaların yıkımlarının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Mahalle sakinlerine de çağrıda bulunan Özkan, bu tür binaların olduğu bölgelerde vatandaşların muhtarlık aracılığıyla veya doğrudan belediyeye başvurmalarını istedi.