Konya’da eğitim veren Mevlana Üniversitesi, öğrencilerinden hastanede ücret almayacak. Ayrıca öğrencilerin aileleri de Vakıf Hastanesi olarak bilinen üniversite hastanesinden indirimli olarak tedavi görebilecek.

Her yıl yeni açılan fakülte ve bölümlerle öğrenci sayısını artıran Mevlana Üniversitesi, öğrencilerine yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Üniversiteden yapılan açıklamada, üniversite öğrencileri Vakıf Hastanesi olarak bilinen Üniversite Hastanesi’nde ve Barış Caddesi Tıp Merkezi’nden ücretsiz faydalanacak. Öğrencilerin aileleri ise indirimli hizmet alabilecek.

Mevlana Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu yüzde 100 burslu öğrencilerimizin hastanemizdeki tedavilerinde herhangi bir şekilde ücret talep edilmemektedir. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin (sosyal güvenceleri varsa) muayene farklarına yüzde 100 indirim yapılmaktadır. Diğer işlemlerine ise yüzde 50 indirim yapılmaktadır. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin (sosyal güvencesi yoksa) muayene, tetkik ve tedavilerine yüzde 50 indirim yapılmaktadır. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin anne, baba, eş ve çocuklarına hastanemizdeki tedavilerinde yüzde 25 indirim yapılmaktadır.”