Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, iktidarın insanların dini değerlerini sömürdüğünü söyledi. Karataş, “İslamı kendilerine referans edinerek, kendisinin haricindeki insanları İslam dışı göstererek, sadece insanların dini değerlerini sömürerek iktidara gelenlere bir şey söylenebilir. Allah’ın dinini koruma kimsenin haddi değildir. Çünkü o dinin sahibi kendidir. O korur.” dedi.

Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Av. Özlem Hazinedar'ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya çeşitli parti temsilcileri de katıldı. Kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Eski Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Milliyetçi Hareket partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, ailelerde boşanma oranın artmasının ekonomik gelişmelere bağlı olduğunu ve gençlerin uyuşturucu bağımlısı olmasının iktidar zihniyetinin ürünü olduğunu belirtti.

Kimsenin fikrine ve öz eleştirisini kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söylen Mehmet Bülent Karataş, "Bugün Türkiye’nin bir gerçeği vardır. 3 tane büyük sorunla karşı karşıyadır. Birincisi bütün insanları ilgilendiren ekonomidir. Bir diğeri de iç ve dış güvenliğimizi ilgilendiren terör tehdididir. Bir diğeri de adaletle ilgilidir. Kendinden başka kimseye yaşama şansı tanımayan kendinden başka kimsenin fikrine ve öz eleştirisini kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekili diyor ki ekonomide sıfır noktasına geldik. Terörde sıfır noktasına geldik. Komşularla sıfır noktasına geldik diyor. Türkiye de gelişmiş toplumlardan baktığımız zaman hırsızın dışarıda hırsızı yakalayanın ise içeride yaşadığı bir toplumda yaşıyoruz.” diye konuştu.

Karataş, konuşmasını söyle sürdürdü: “Bugün adalet mekanizmasına gitsin muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları hukukçulara gidip desinler ki bu ay aile içerisindeki kavga ve kargaşaya sebep olan ekonomiden dolayı ailede boşanma oranı ne kadardır. Bir sorsunlar. İç terörden dolayı, iç ekonomiden dolayı alilerin dağılıp çocukların eğitimsiz kaldığından dolayı uyuşturucu bağımlığına düşmüş yakalanmış veya ölmüş ne kadar genç varsa sorun emniyete. Bunu sebebi kim? 13 yıldır Türkiye’nin bütün kurumlarını tahribat altına almış. Kendilerinde başka kimseye yaşama hakkı tanımayan bir zihniyetin ürünü olarak ortaya çıkmıştır.”

İktidarın iktidar dışında herkesi, İslam dışı gösterdiğini vurgulayan Karataş, ”İslamı kendilerine referans edinerek, kendisinin haricindeki insanları İslam dışı göstererek, sadece insanların dini değerlerini sömürerek iktidara gelenlere bir şey söylenebilir. Allah’ın dinini koruma kimsenin haddi değildir. Çünkü dinin sahibi kendidir. O korur.” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise İstanbul’un dokusunun yetersiz olduğunu kaydetti. Karayalçın, “İstanbul kenti Türkiye’nin başka yerlerinde gelerek burada yaşamak zorunda kalan insanların ihtiyaçlarına yanıt veremiyorsa bu kentte bir eksiklik var demektir. İnsanlar dayanışmayı sadece hemşehri örgütleriyle bir araya gelerek sağlıyorlarsa, gerçekten kentin toplumsal dokusu eksiktir yetersizdir. Ankara’da eksik İstanbul’da da eksik.”

Yeni bir idari sisteme ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Karayalçın, “Yeni bir sistem yeni bir düzen yeni bir idari yapılanmanın tanımlanması için dayanışma içinde olmalıdırlar. İstanbul’da bir araya gelebilmeliyiz. Türkiye genelinde bir araya gelebilmeliyiz. İstanbulumuzun da Türkiyemizin de yeni bir yapıya ihtiyacı var. Yeni bir yapıyı ortaya koyabilmeliyiz. Böyle devam edemeyiz. İstanbul’daki yaşamı da Türkiye’deki yaşamımızı da bu şekilde sürdüremeyiz. Herkesle bir araya gelmeyiz ama Cumhuriyeti reklam arası olarak gören zihniyetle asla.” ifadelerini kullandı.