Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, düzenlediği basın toplantısı ile Hasandağı Havaalanı’nın Niğde’ye yapılacak olmasını eleştirdi.

'Havaalanı projesi hakkında son noktayı koyduk' diyenlerin bugüne kadar Aksaray’a hiçbir hizmet getirmediğini söyleyen MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, "AK Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay, havaalanı tartışmasına son noktayı koydu diye gazetelere manşet çıktı. Biz de diyoruz ki bu sevda Aksaray Havaalanına uçaklar indiğinde biter. Son noktayı da Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi koyar." diye konuştu.

AK Parti milletvekili adaylarının Aksaray’ın sorunlarından bihaber olduğunu söyleyen Ayhan Erel, "Ne yaptınız da son noktayı koydunuz? İhale mi yaptınız? İnşaata mı başladınız? Daha projenin yerini bile bilmediğiniz bir konuda son noktayı nasıl koydunuz? 13 yıldır Aksaraylıyı uyutmaktan, kandırmaktan başka bir şey yapmadınız. Eğer siyaseten biz bittik cümlesinin sonuna nokta koyduysanız ona bizim diyecek bir sözümüz yok. Aksaraylı son noktayı 7 Haziran’da sandıkta koyacaktır. Sayın Palta ne hikmetse seçime 1 ay kala Aksaray’ın temel sorunlarını gündeme getiriyor. Aksaraylı hemşerilerimizin sorduğu gibi ben de soruyorum. 13 yıldır neredeydiniz? Parti binasında bayramlaşmadan bayramlaşmaya hatırladığınız gibi Aksaray’ın yatırımını da seçimden seçime mi hatırlıyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

Niğde’ye yapılacak olan havaalanı ile Hasandağı’nın da Niğde için bir sembol haline geleceğine dikkat çeken Erel, şöyle devam etti. "Niğde’ye yapılacağı anlaşılan havaalanına Hasandağı adını koymakla Hasandağı Niğde’nin mi tartışmaları başlayacak. Zira Hasandağı Niğde’yle özdeşleşecek. Havaalanından sonra Hasandağı’nı da Niğde’ye kaptırmış olacağız. Tıpkı Ihlara Vadisi’nin Nevşehir ve Niğde’yle anıldığı gibi. Bundan sonra gelecek nesiller Hasandağı’nın Niğde sınırları içerisinde olduğunu ve Hasandağı denildiğinde de bugüne kadar akıllara gelen Aksaray’ın artık akıllara gelmeyeceğini, bunun yerine Niğde’nin akıllara geleceğini herkes bilmeli. Havaalanını Niğde’ye kaptırdık. En azından ismini değiştirsinler de Hasandağı’nı Niğde’ye kaptırmayalım diye düşünüyorum. 8 yıldır Aksaray’a hiçbir hizmet getirmeyenler Aksaray’ın aklıyla, hafızasıyla dalga geçiyor. Yetim hakkı yiyen, fakir fukaranın hakkına göz diken, yaptıklarıyla kamu vicdanında aklanmayan dinimizle alay ederek kutsal ayetlere ‘Bakara Makara’ diyenleri aklamaktan başka icraatı olamayanlar mı Aksaraylıların hafızasıyla dalga geçiyor yoksa bizler mi? Bunun kararını Aksaraylı hemşerilerimiz verecektir.’’