Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinin Bandırma ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Devletin bütün kurumlarında olduğu Milli Eğitim'de de büyük bir kıyım yapılmaktadır. Yıllardan beri ülkemiz eğitimine hizmet etmiş binlerce vatan evladını yetiştirmiş olan müdür ve müdür yardımcıları sırf iktidar yanlısı Eğitim Bir Sen’in üyesi olmadıkları ya da o sendikaya geçmeyi kabul etmedikleri için maalesef sözde yönetmeliklerle kıyıma uğramışlardır.” dedi.

MHP'li İsmail Ok, Milli Eğitim müdürlerinin yargı kararlarını yok sayarak yanlış uygulamalarına devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Özellikle şunun altını çiziyorum. Rüzgar eken fırtına biçer. Bugünler mutlaka geçecek. Bugün bu hukuksuz uygulamaları yapan milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri bunun hesabını bir gün mutlaka hukuk önünde vereceklerdir” şeklinde konuştu.

'OKULLARA BASKINLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Yurdun değişik yerlerinde başarılarıyla dikkat çeken özel okullara yönelik yapılan baskınlara da değinen Ok, “İktidar terör örgütü PKK’yı övmeyi suç olmaktan çıkartırken Türk Milli Eğitimi'ne hizmet eden özel okullara çeşitli bahaneler adı altında hiçbir delil olmaksızın baskınlar yapılmaktadır. Bunlar da Türk milletinin vicdanında derin yaralar açmaktadır. İktidarın Milli Eğitim'de yaptığı yanlış ve baskıcı uygulamaları, kendisinden olmayan herkesi yok etmek adına özel okullara da sıçramıştır. Şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.