Cumhuriyetin tehlikede olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa il kadın kolları, “Yeni Türkiye sloganıyla Cumhuriyetle mücadele çabasına girenler, bu günlerde her türlü yolu denemektedirler. Türkiye cumhuriyeti tehdit altındadır.” dedi.

MHP Bursa il kadın kolları düzenledikleri basın toplantısı ile herkesi tehlikede olan Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdı. Bursa Heykel’de toplanan MHP il kadın kolları üyeleri, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları ile geldikleri Ulu Cami önünde basın açıklaması yaparak Cumhuriyetin tehlikede olduğunu belirtti.

Seçim çalışması yapmak için Ulu Cami yakınında ki Orhan parkında kurdukları stant önünde basın açıklaması yapan MHP Bursa il kadın kolları başkanı Semra Doğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ve büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetin 92. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyetinde her Türk vatandaşının eşit hak ve sorumlulukları olduğunu belirten MHP’li Doğan, “Fakat ne hazindir ki içinden geçtiğimiz bu süreçte cumhuriyetimiz ve üniter devlet yapımıza bölücü niyet ve saldırı gayretlerine, herkesle birlikte bizlerde şahit olmaktayız. ‘Yeni Türkiye’ sloganıyla Cumhuriyetle mücadele çabasına girenler, bu günlerde her türlü yolu denemektedirler. Türkiye cumhuriyeti tehdit altındadır. Tabelalardan TC ibaresinin kaldırılması teşebbüsü, çocuklarımızın dilinden ve zihninden andımızı çalma çabaları ve benzeri girişimler Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan bölünme senaryoları bizleri yıldırmayacak, 92 yıllık yeminimizden vazgeçirmeyecektir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partili kadınlar olarak Cumhuriyetin korunması için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini anlatan MHP’li Semra Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bağlamda Milliyetçi Hareket Partisi Bursa il kadın kolları olarak tüm kadınlarımızı bu haklı mücadelemizde bizimle birlikte olmaya, partimizin çatısı altına davet ediyorum.”