Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat milletvekili adayı Yusuf Mertoğlu, konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa elverişli olan Yozgat’ta köylü vatandaşların 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde perişan olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe, belde ve köylerde ziyaretlerde bulunan MHP Yozgat milletvekili adayı Yusuf Mertoğlu, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek MHP’nin politikaları hakkında bilgi verdi. Kendisinin yaklaşık bir yıldır ilçe ve köylerde ziyaretlerde bulunarak sorunları yerinde tespit ettiğini vurgulayan Mertoğlu, "Yaklaşık 1 yıldır Yozgat'ın ilçe, belde ve köylerine ziyaretlerde bulunuyorum ve sıkıntılarını dinliyorum ve durum içler acısı. 13 yıllık AKP iktidarına her türlü siyasi desteği sağlayan Yozgatımızda özellikle köylümüzün durumu çok perişan. Köy ziyaretlerinde yollarımızın hali çok kötü. Yol yapmakla övünen hükümet Yozgat'ın ana yollarını yapmadığı gibi köy ve belde yolları da medeniyetten uzakta. Asgari geçim düzeyini sağlayamayan vatandaşlarımız köyünü yurdunu terk ederek, metropol şehirlere göç etmek zorunda kalmıştır. Bizim iktidarımızda köylümüz topraklarını terk etmeyecek, doğup büyüdüğü köyünde karnını doyurabilecektir." dedi.

'ÇİFTÇİ BİTMİŞ DURUMDA, 3,5 MİLYON TARIM ALANI KULLANILMIYOR'

MHP’nin seçim beyannamesinde tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılacağını söyleyen Mertoğlu, "MHP iktidarıyla tarım ve hayvancılık yeniden canlandırılacak. Çiftçimiz ve hayvancılık yeniden eski refah seviyesine kavuşturulacaktır. Bugün tarıma yapılan darbe neticesinde 3,5 milyon hektar tarım alanı, girdi maliyetleri yüzünden kullanılamaz haldedir. Biz çiftçimize 'devlet sözü' veriyoruz ve mazotu 1,75 TL'den vermeyi, hayvancılık desteğinin artırılmasını, yem, kepek, samandan vergi almamayı, Ziraat Bankası kredilerinde dosya masrafını kaldırdığımızı, sulamada kullanılan elektrikten KDV alınmayacağını, çiftçinin kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını, erken ürün alan bölgeler ile geç ürün alan bölgeler arasındaki fiyat farklarının devlet tarafından düzenleneceğini, TMO'nun yeniden etkin hale getirileceği gibi daha bir çok tarım ve hayvancılık reform düzenlemelerini taahhüt ediyoruz. 2002 yılında Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda 'mazotu renklendireceğiz 1,10 TL olan mazot fiyatı yarıya indirecek' sözünü veren iktidar bu sözünü tutmamıştır ve bugün mazot 4 liradır. Üretmeyen ve göçe zorlanan çiftçinin kullandığı bu zorunlu tarım girdisinin fiyatı bu iken, lüks yatlarda neden mazot 1,80 TL" diye konuştu.