Çorum’da yaşamasına rağmen kendi isteğiyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Şırnak milletvekili adayı olan Bülent Bora Baltacı, seçim çalışmalarının ilk bölümünü tamamladı. Baltacı, “Memleketin zor günlerden geçtiği bu günlerde Şırnak halkıyla birbirimize olan inancımızı tazelemeye geldim.” dedi.

Aslen Çorumlu olan Bülent Bora Baltacı, adaylık tercihini seçim çevresi Çorum yerine Tunceli, Hakkari ve Şırnak’tan yana kullanmıştı. MHP’nin aday listesinin açıklanmasının ardından Şırnak’tan 4. sıra milletvekili adayı gösterilen Baltacı, son dönemlerde artan terör olaylarına rağmen Şırnak’a giderek seçim çalışmaları yaptı.

Sivas’ın ötesinde olmak amacıyla Şırnak’tan aday olduğunu açıklayan Baltacı, “Şu aziz vatanın şehit kanıyla sulanmış candan aziz topraklarının her karışında izimiz var olmaya devam etsin, vatan müdafaası için canlarını siper eden polisimiz ve askerimize bir nebze moral olsun düşüncesiyle, seçim çalışmalarında Sivas’ın ötesinde olmak istedim.” dedi.

Önceki hafta Şırnak’a giden Baltacı, zorlu şartlar altında gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem şehir halkıyla hem de görev başındaki güvenlik güçleriyle bir araya geldi. Cizre başta olmak üzere bazı ilçe ve beldelere de gitti. Seçim çalışmalarının ilk bölümünü tamamlayan Baltacı, Şehri Nuh Oteli Kasrik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Baltacı, Şırnak’a hasret gidermeye ve kucaklaşmaya geldiğini ifade ederek, “Memleketin zor günlerden geçtiği bu günlerde sizinle birbirimize olan inancımızı tazelemeye geldim.” dedi.

Şırnak’ta yaşanan hadiselere dikkat çekmek amacıyla bir kıssa anlatan Baltacı, şu ifadeleri kullandı: “Niğbolu kuşatmasını sonlandırmak için ordusuyla Niğbolu önüne gelen Yıldırım Beyazıt, tarihin en büyük haçlı ordusunun kaleyi kuşattığını görür. Emrindeki bir askeri kuşatmadan içeri sızıp kaleye ulaşmasını ve kale komutanı Doğan Bey'e 'tasalanmasına gerek olmadığını' söylemesini ister. Asker verilen emri yerine getirir. Kale içindeki Osmanlı askeri büyük moral bulur. Şırnak haçlı kuşatması altındadır. Yıldırım Beyazıt bugün Türk milletinin ta kendisidir. Mesajı götüren asker ülkücülerdir, Doğan Bey ise sizlersiniz. Şırnak halkı tasalanmasın. Şırnak düşmeyecek, Hakkari düşmeyecek. Şanlı hilal Şırnak semalarında kıyamete kadar dalgalanacaktır."