AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, mevcut anayasanın başlangıç bölümünün tek cümleden oluşan 26 satır olduğunu, bunun da anlamayı zorlaştırdığını söyledi.

Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Barosu tarafından kurumun konferans salonunda düzenlenen "Anayasamızın geçmişi-geleceği ve uzlaşılan 60 maddenin değerlendirilmesi" konulu panelde, geçmişten günümüze anayasa düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.

Anayasanın 198 maddeden oluştuğunu belirten Ramazanoğlu, bunun 177'sinin asıl, 19'unun geçici madde olduğunu, 2 maddenin de yürürlük süresinin dolmasına az bir süre kaldığını belirterek, şunları söyledi: "Geçmişte anayasayı yapanlar, kendilerini milletin üstünde görmüşler. Bu anayasayı yapanlar, 'millet şöyle yapacak, böyle yapacak' diye talimatlar vermişler. 'Milletimiz' demeyi içlerine sindirememişler. Ancak, 'milletimiz' dese kendisi de milletin bir unsuru olduğunu kabullenmiş olacak. Böylelikle kanilerini milletin üzerinde görmüşler. Yani bu anayasanın otoriter olduğu bellidir."

Ramazanoğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla bütün sorunların ortadan kalkacağını ve milletin anayasası olacağını sözlerine ekledi.

Baro Başkanı Metin Doğan ise görev tanımlarının yapılabilmesi, seçilmişler tarafından idare edilen bir devlet modelinin oluşmasının yeni bir anayasa ile mümkün olacağını kaydetti.

Türkiye'nin en gelişmiş 10 ülke arasına girme hedefi ve kronik ülke sorunlarının çözümünün oluşturulmasının "yeni anayasa" gibi bu sihirli sözcükte kendini bulduğunu belirten Doğan, "Birilerinin devlete karşı operasyon yapma cesareti göstermeleri, seçilmiş hükümetleri değiştirme ve düşürme senaryolarının sürekli ülkemizde zemin bulması da halen sivil bir anayasaya kavuşamamış olmamızdan kaynaklanmaktadır" ifadesini kullandı.

Doğan,  yargının, suçu ve suçluyu takip etmesi gerektiğini, sadece halka hesap verme zorunluluğu olan siyasi iradeyi de "sigaya" sokmaya da çalışmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Ateş, baro temsilcileri, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eken ve Başkan Yardımcısı Vahit Bağcı, AK Parti Oniki Şubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Depgici, siyasi parti temsilcileri, sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.