Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir milletvekillerinden yasama ile ilgili görevlerini yaparken şehrin sorunlarının çözümü içinde çaba göstermelerini istedi.

Özdemir, yeni seçilen milletvekillerinden beklentilerini ve önerilerini açıkladı. Ankara’da görev yapacak milletvekillerinin Mersin ile bağlantılarını mümkün olduğunca güçlü tutmalarını isteyen Özdemir bunun hizmet yolunda ön şart olduğuna inandıklarını kaydetti. Vekillerden bunun başarmak için Mersin yerel medyasını yakından takip etmelerini isteyen Özdemir, "Vatandaşlarla Ankara’da görüşmek yerine, Mersin’e düzenli olarak ziyaretler yapılmalı ve bu ziyaretlerde vatandaşlarla görüşme imkanı sağlayacak irtibat ofisleri oluşturulmalı. Şehrin kanaat önderi konumundaki kişi ve kurumlarıyla devamlı irtibat halinde olunması gibi yöntemlerin çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Önemli görevlere seçilen kişilerin etrafında dar bir halkanın oluşması, Türk siyasetinin bir gerçeği haline gelmiştir. Bu tür halkaların müdavimi olan bazı kişilerin yaptıkları yanlış işler, en çok milletvekillerine zarar vermektedir. Ayrıca, bu tür kişiler milletvekillerinin toplumun geniş kesimleri ile bağlantı kurmalarının önünde bir engel oluşturmaktadır. Bu konuda, milletvekillerinin azami dikkat göstereceklerine ve sahip oldukları basiret ve feraset ile bu tür sorunlara fırsat vermeyeceklerine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vekillerden sadece kendilerine ve partilerine destek verenlerin değil, muhalif kesimlerin de il ile ilgili konulardaki görüşlerini takip etmeleri gerektiğine işaret eden Özdemir şöyle devam etti: Sesini duyurma imkanı olmayan geniş toplumsal kesimler ile iletişim kurabilecek mekanizmaları geliştirmeli. Ulaşılabilir olmaya özen gösterilmeli. Kentin gündemindeki tartışmalı konularla ilgili doğrudan taraf olunmamalı, yeri geldiğinde taraflar arasında arabulucu rolü oynamalı. Meclis çalışmalarına aktif biçimde katılarak kent ile ilgili konuları yakından takip etmeli. Mersini ilgilendiren konular Meclis gündemine geldiğinde, kamuoyunu bilgilendirerek, etkin bir lobi gücü oluşturmalı. Yasama konusundaki çalışmaları ve yürütme ile ilgili girişimleri hakkında Mersin kamuoyunu bilgilendirmeli. Kendi aralarındaki iletişimi canlı tutarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ve uzlaşmaya dayalı bir üslup kullanmaya özen göstermeli. Parti farkı gözetmeksizin, şehirle ilgili asgari müştereklerde bir araya gelerek, her türlü siyasi mülahazanın üzerinde, ortak bir Mersin siyasetinin geliştirilmesine öncülük etmelidirler."

Beklenti ve önerilerinin dikkate alınması halinde, milletvekillerinin Mersin’in sorunlarının çözümünde etkin bir rol oynayabilecekleri gibi, milletin kendilerine teslim etmiş olduğu emanetin de gereğini yerine getirmiş olacaklarını vurgulayan Özdemir "Her fırsatta dile getirdiğimiz 'Ülkeler ülkelerle, şehirler ise şehirlerle yarışır' gerçeği, meclis çalışmaları esnasında, milletvekillerimizin de karşısına çıkacaktır. Değerli milletvekillerimizin, bu yarışta Mersin’in menfaatlerini korumak için, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarından kuşkumuz yoktur" diye konuştu.