Seçimlere 'Milli ittifak' olarak girme kararı alan Saadet ve Büyük Birlik Partisi Hatay’da adaylarını törenle tanıttı.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal’ın da katıldığı tanıtım toplantısı Antakya’da Hatmek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Doğan, 13 yıllık AK Parti hükümetinin, kendisine oy verenlerin hoşuna gidecek cümleler kurduğunu ancak kendisini iktidara getiren güçlerin hoşuna gidecek kanunlar çıkardığını söyledi.
Doğan; “Suriye’de oynanan oyunu gördüğümüz için Esad’ı uyardık. Bize Esad’çı dediler. Biz, Esad’ın zalim olduğunu bilmiyor muyuz? Evet, biliyoruz ama bildiğimiz bir şey daha var ABD’nin daha zalim olduğudur. Esad’a gidip uyardığımız için Esatçı oluyorsak, 30 bin insanın katili Öcalan ile görüşen AKP’lilerin terörist olması gerekmez miydi?“ diye konuştu.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ise ‘ittifak yapamazsınız’ diyenlerin tek sebeplerinin korkuları olduğunu belirtti. Kartal, "Elhamdülillah bu ittifakı gerçekleştirdik. Şimdi iktidar oluruz diye korkuyorlar. Allah’ın izni ile bu ekip barajı değil sıratı düşünen bir ekiptir. Bu ittifak Merhum Erbakan ve Yazıcıoğlu’nun emaneti ile kurulan bir ittifaktır. Sürüne, sürüne, çırpına çırpına bedel ödeye ödeye de olsa geleceğiz. Örneği Necmettin Erbakan’dır.” diye konuştu.
Hükümetin HDP ile halkın önünde laf dalaşı yapıp masa altında işbirliği yaptığını iddia eden Kartal, “Asgari ücretli açlık sınırı altında yaşarken, cam şişede su içen, günlük 40 bin TL elektrik faturalı sarayda oturan Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum. Şimdi şehit anaları ile göz göze gelebilir misiniz? Fakir fukara, asgari ücretli ile göz göze gelebilir misin? Erdoğan, fakir fukaranın oyunu alıp iktidara geldikten sonra kendisine saray yaptıran tek Cumhurbaşkanıdır.” dedi.
Konuşmalardan sonra Milli İttifak adayları, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Nevin Zeytineli, Metin Yeşilkaya, Yaşar Narlı, Atilla Erol, Fatih Özer, Medet Rençber, Bestami Avcı, Nurettin Hocaoğlu ve Mustafa Ertaç’ın halkı selamlaması ve Sanatçı Yusuf Karaburç’un konseri ile toplantı sona erdi.