Saadet Partisi çatısı altında seçimlere girmeye hazırlanan 'Milli ittifak' liderleri SP Lideri Mustafa Kamalak ve BBP Lideri Mustafa Destici Yenikapı mitingi öncesi Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ziyaret etti. Bank Asya'ya el konulmasıyla ilgili açıklama yapan Destici, “Biz, Bank Asya’ya TMSF belli bir kısmına el koyduğunda da söyledik. Bu karar hukuki değil, siyasidir. Hukuk askıya alınmıştır.” şeklinde konuştu.

Kamalak ve Destici ile birlikte diğer partililer Fatih Camisi’nin avlusunda bulunan Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret etti. Partililer hep birlikte dua ederken, Destici Kur'an okudu.
“Fatih’i ziyaret ediyoruz. Ruhu şad olsun.” diyen Mustafa Kamalak, ”Peygamber efendimiz Müslümanların en zor şartları yaşadığı dönemde 3 fethi müjdeliyordu. Bu fetihlerden biri de İstanbul’un fethiydi. Onu fetheden komutan ne güzel komutandı. Onun askerleri ne güzel asker müjdesini vurguluyordu.” dedi.

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın bize emanetini kıyamete kadar koruyacağız.” ifadelerini kullanan Destici ise, “Ayasofya’da dilerim ibadete açılır. Bu konuda kim adım atarsa onun yanındayız. Herkes bunu bilsin ki Milli İttifak meclise girdiği durumda ilk yapacağı şeylerden birisi de Ayasofya’da zincirleri kırmaktır. Bugün Yenikapı’da İstanbul mitingimiz var. İstanbul mitingine başlamadan önce, İstanbul’un fatihini ziyaret ederek onu anmadan mitinge başlamak olmazdı.” diye konuştu.

DESTİCİ’DEN BANK ASYA AÇIKLAMASI

Bank Asya’nın TMSF’ye devri konusunda da açıklama yapan Destici, “Biz, Bank Asya’ya TMSF belli bir kısmına el koyduğunda da söyledik. Bu karar hukuki değil, siyasidir. Hukuk askıya alınmıştır.” şeklinde konuştu.