Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Milli Piyade Tüfeği’nin (MPT), savunma sanayii için çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı binasında basına açıklama yapan Köksal, "İlk siparişi 35 bin civarında olacak. Salih Fabrikası’nda çalışan işçiler endişe etmesin, bunun 20 binini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapacak. İlk başta 15 bin civarında düşünülüyordu. Birtakım görüşmeler sonucunda 20 bine çıkarttık. TSK'nın ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun ellerinde olan silahlar yenilenecek. Bu, sadece kendi ihtiyacımız. İhracat da gündeme gelirse, bu rakam ikiye katlanacak. MKE Kurumu'nun üretim kapasitesi 20 bin civarında. Ancak buna bile zorlanıyor." dedi.

MKE Kurumu'nun, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile proje bazında yeni tezgahlar yapmayı planladığını belirten Köksal, "Bu milli piyade tüfeği pastasından en büyük payı alalım diye uğraşıyoruz. Onun için MKE Kurumu içerisindeki tezgahları yenilememiz lazım. Savunma Bakanımızın bizlere söylediği 'MKE Kurumu endişe duymasın, yapabildiği kadar biz sipariş vereceğiz' yönünde." şeklinde açıklama yaptı.