Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı park çalışması sırasında oluşumu milyonlarca yıl süren falezler üzerindeki doğal uçurum Kadın Yarı’nın zemini betonla kapatıldı.

Antalya’da geçtiğimiz yıl yıkılan eski Özel İdare Binası’ndan boşalan alan ile yanındaki Kadın Yarı ve karşısındaki Yavuz Özcan Parkı’nın bulunduğu yerin düzenlenerek kente yeni bir park kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Büklü Dere’nin denize ulaştığı yerde bulunan Kadın Yarı da elden geçiriliyor. Falezler üzerinde, doğal uçurum görünümündeki Kadın Yarı’nın gezilebilmesi için falezlere çelik ve ahşaptan yürüyüş yolları yapılıyor. Ünlü mekanın denizle buluştuğu yerin tabanı ise yapay şelale yapımı için betonla kapatılıyor.

Çevre sakinleri, Kadın Yarı’nın çöplük görünümünden kurtarılmasına destek verdi. Kadın Yarı’na komşu bir mekanı 22 yıldır işleten Nihat Uğur, “Burası eskiden çöplük gibiydi. İnşallah insanlar biraz daha duyarlı olur da bu güzelliği bozmazlar. Köprünün altında şelale vardı. Kimse bilmiyordu. Birkaç kişi biliyordu. Şimdi Antalyalı öğrenecek. Betonu kamufle edebilirlerse -ki edilebilir- o zaman o beton da görünmez. Betonu taşla yaptılar. Daha düzgün olur diye düşünüyorum ama şelale güzel olur. Aktığı zaman buraya ses verecek, serinlik verecek. Güzel olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.