Antalya’da mimar ve mühendisler, odalarıyla ilgili değişiklikler içeren torba yasayı protesto etmek için yürüdü. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu adında Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı İbrahim Kücü tarafından yapılan açıklamada Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Antalya Şubesi’ne bağlı 24 odanın temsilcilerinin destek amacıyla 14 Şubat’ta Ankara’da olağanüstü genel kurula katılacağı ifade edildi. Ayrıca yapılan düzenleme ile odaların üzerinde idari ve siyasi baskı kurulacağı endişesi dile getirildi.

Kalekapısı’ndaki Attalos Heykeli önünde toplanan mimar ve mühendisler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada TMMOB genel merkezi tarafından hazırlanan basın açıklaması okundu. Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Kücü yaptığı açıklamada Ankara’daki olağanüstü genel kurula sadece TMMOB üyelerinin değil, tüm odaların temsilcileri ve üyelerinin katılacağı belirtildi. Ayrıca iktidarın ülkeyi olağan dışı yöntemlerle, kanun hükmünde kararnamelerle, torba yasalarla polis cumhuriyeti yöntemleri ve rant yönelimiyle yönettiği ifade edildi. Açıklamada; 'İç Güvenlik Kanunu Tasarısı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ve İmar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın bu uygulamalardan olduğu aktarıldı.

İmar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın bütün ülkeyi imara, ranta açan önceki yasa ve mevzuat düzenlemelerinin devamı olduğu söylendi. “Kentlerimizi, ormanlarımızı, tarım arazilerimizi, köylerimizi, meralarımızı, kıyılarımızı, suyumuzu, derelerimizi, bütün doğal çevremizi, tarihi, kültürel ve ulusal varlıklarımızı imar süreci üzerinden rantiye düzeninin arpalıkları haline getirmeyi amaçlamaktadır. Kamuya ait araziler ile halkın evi, dükkanı, arazisi, ‘afet riski altındaki alanlar’ veya ‘riskli alanlar’ diye tanımlanarak ve ‘kentsel-kırsal dönüşüm’ gerekçeleriyle kamulaştırmaya maruz kalıp sonra da iktidarın rant havuzuna, rant tekeline aktarılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Yürüyüş sırasında ise 'Ülkemize, halkımıza ve mesleğimize sahip çıkıyoruz. 14 Şubat’ta Ankara’da buluşuyoruz. TMMOB’ye dokunma' yazılı pankart taşıdı. Yapılan protesto yürüyüşü ve açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.